10.07.2019 | 0:01
БСП издигна кандидат-кметове за 6 софийски района
Част от кандидате са предложени от инициативни комитети

Районните организации на БСП в “Изгрев”, “Красна поляна”, “Връбница”, “Надежда”, “Студентски” и “Овча купел” вече са издигнали своите кандидати за районни кметове, съобщиха от БСП – София.

Част от кандидате са предложени от инициативни комитети. В момента шестте района, за които БСП посочва кандидати за кметове се управляват от ГЕРБ.

Кандидатурите на БСП бяха представени с кратки биографични данни. Номинацията на социалистите в “Изгрев” е д-р Делян Георгиев. Той е на 33 години и е лекар в Спешна медицинска помощ – София. Баща е на 3 деца.

Районната организация в “Красна поляна” е решила да подкрепи Георги Миланов, издигнат от Инициативен комитет “Бъдеще за Красна поляна”. Миланов е на 43 години, предприемач в сферата на телекомуникациите.

Във “Връбница” БСП издига Владимир Петров, който е на 35 години и е магистър по “Финанси и счетоводство”.

В “Надежда” кандидатът е адвокат Стоян Цветков, на 44 години.

В район “Студентски” социалистите издигат 27-годишния юрист Георги Йорданов. В момента е докторант по “Политология”.

Организацията в “Овча купел” ще подкрепи издигнатия от инициативен комитет Ангел Маринов. Той е юрист, експерт по национална сигурност, на 56 години.

До момента нито една от основните партии, включително и БСП, не е посочила свой кандидат за кмет на София. Активисти на социалистите лансират името на омбудсмана Мая Манолова, която засега не е потвърдила, че ще се бори за кметското място в най-голямата община. Настоящият кмет Йорданка Фандъкова (ГЕРБ) също не е потвърдила, че ще се кандидатира за четвърти мандат.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране