01.08.2019 | 0:01
БСП си вярва, че през есента Борисов щял да изпусне властта
Правителството пък било в ступор

Няма кой да държи кормилото на властта и на изборите през есента това ще проличи, прогнозира Корнелия Нинова. От парламентарната трибуна тя прочете декларация по повод края на политическия сезон. Според социалистите той е белязан от множество скандали и две кризи – пробива в НАП и чумата по свинете. “Никой не понесе отговорност за тези две кризи. Друг път поне от кумова срама казвате, че носите отговорност и подавате оставки. Този път нищо. На фона на тези кризи правителството е в ступор. Премиерът се скри и единственият коментар, който е правил през това време, е за събора на Бузлуджа. Ние знаем, че всяка година на този ден премиерът изпада в депресия, но да коментира събора на левицата, а да не излезе пред народа в тези кризи, връхлетели страната по негова вина, е безотговорно”, категорична бе Нинова.

Премиерът държи кормилото на влак, на катер, на електрокар, на тротинетка може би, но няма кой да държи кормилото на страната, иронизира тя поведението на премиера. Нинова припомни, че Борисов се крие и от парламентарните въпроси – всички, които са насочени към него, се връщат с несъществени аргументи. Оказва се, че в момента в държавата няма лидер, категорична бе Нинова.

БСП смята, че политическият сезон е минал под ключовата дума “несигурност”.

В декларацията си БСП направи и кратък разбор на приетите от мнозинството законопроекти и предлаганите от левицата идеи за намаляване на ДДС на лекарства и храни, помощи за младите работещи семейства за отглеждане на дете, данъчни облекчения за работещи родители, преизчисляване на всички пенсии.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране