21.09.2019 | 12:55
Цветан Цветанов: Борисов е заобиколен от подмазвачи
ГЕРБ загубила 15 потенциални кандидати, с които той преговарял година и половина

Премиерът Бойко Борисов се обадил на бившия си заместник Цветан Цветанов още преди два месеца и го попитал в прав текст дали смята да прави политическа партия – това обясни самият Цветанов в ефира на bTV. Бившият шеф на парламентарната група на ГЕРБ отрекъл.

“Тези, които му говорят, му обясняват това /че ще прави партия/. Познавам манталитета на хората около Борисов. Те са такива, които му казват това, което иска да чуе, но не и реалното състояние на нещата в страната”, обясни Цветанов. “Подмазвачи ли – попита го водещата Жени Марчева.  “Вие го казахте”, отвърна Цветанов.

Бившият лидер на ГЕРБ заяви, че не поддържа никакви активни отношения с бившата си партия. “Да кажа, че имаме приятелско отношение с Борисов, ще бъде лицемерно”, заяви Цветанов.

Цветанов отрече да има реваншистки чувства към ГЕРБ. В същото време подчерта, че е обект на атаки, без да конкретизира откъде идват те. “Чух че купувам ЧЕЗ, чух че купувам медии, чух че стоя зад скандалите в БНР, чух че Евроатлантическия-център стои зад атаката на НАП, моля ви се”, каза той.

За предстоящите местни избори бившият зам.-председател на ГЕРБ смята, че партията ще загуби там, където не се е съобразила със структурите, а е спуснала административни решения. Загубили са и 15 потенциални кандидати, с които той е преговарял година и половина. Според него за първи път от много години ще има балотаж в София и на Йорданка Фандъкова ще бъде трудно да запази поста си. “Искам да кажа на Данчето Фандъкова да бъде силна, защото тази битка ще бъде с преминаване на всякакви граници”, каза Цветанов.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране