25.03.2019 | 11:47
“Цветанов е невинен”
Верни на "втория в ГЕРБ" се организираха в негова защита

Във Фейсбук е създадена група “Цветанов е невинен”,  където тече кампания на негови поддържници.

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов е качил на страницата си във ФБ призива “Цветанов е невинен”.  Десислава Атанасова също е споделила страницата, а пък Ирена Соколова е написала вдъхновяващ пост в защита на зам.-председателя на ГЕРБ, пише сайтът Флагман.

Според източници от ГЕРБ, твърди Флагман,  Цветанов е убеден, че атаката срещу него не е дошла отвън, а е плод на “приятелски огън” – от Томислав Дончев,  за което някои медии усилено пишат от дни. Томислав Дончев засили съмненията, след като в ефира на БНР призова колегата си да поеме политическа отговорност.

Вицепремиерът е единственият високопоставен член на кабинета, който си позволи да коментира апартаментгейт  в негативен за Цветанов аспект и от радиофера го призова “да даде повече информация, включително по отношение на последния укор – отношения с фирмата, проверявана ли е, защо е проверявана, връзка или липса на връзка между едното и другото”. Дончев казва и още нещо съществено: “скандалът не се е развил докрай” и апелира за “изключително ясен и адекватен сигнал”, който да позволи доверието да бъде възстановено.

“Дори и най-стабилната парламентарна конфигурация не би могла да спаси някой, по отношение на който доверието е изчерпано, имам предвид правителството. В този смисъл освен за стабилността на парламентарната подкрепа, трябва преимуществено да се мисли и да се удържа доверието. Без доверие, нищо няма смисъл. Убеден съм, че решението ще е такова, че не само да възстанови, но защо не и да повиши доверието”, продължи Дончев.

Томислав Дочев е получил подкрепата на премиера за изразените от него позиции срещу Цветанов. Това означава, че битката между двамата предстои.

Цветанов трябва да се върне от САЩ в сряда. Засега Борисов запазва мълчание. Очаква се в четвъртък  той да свика заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране