15.02.2024 | 22:47
Цветанов: Лично Борисов ми каза, че има натиск от страна на Янаки Стоилов да бъда осъден (ВИДЕО)
"Защо в тази комисия не включиха и темата за "Осемте джуджета?" Някой иска да не излиза всичко"

Всички, които участват в тези процеси, или получават професионална реализация, или са много зависими. Това заяви председателят на “Републиканци за България” и бивш вътрешен министър и вицепремиер Цветан Цветанов в студиото на “Честно казано с Люба Кулезич”.

Съдията, който ме осъди на първа инстанция, Тони Гетов, неговата съпруга една седмица по-късно след моята присъда ѝ удължиха мандата като заместник-посланик в Германия за една година – половин година преди това преназначаване да бъде направено. Вторият апелативен съд, където бях осъден, попаднах на човек, изключително близък на Алексей Петров. И Спас Иванчев, след като потвърди присъдата, с политически мотиви, 10 дни по-късно получи своето повишение и отиде във ВКС и то само една седмица след встъпването на длъжност на новия председател на ВКС – Лозан Панов. Във ВКС, в тричленния състав, една от съдийките, които отсъди с особено мнение, беше отново много близка до Алексей Петров. Кум на Цветан Начев и въпросната Начева – съдийката, е конституционният съдия Янаки Стоилов, заяви още Цветанов.

Когато преди да се гледа делото, лично Борисов ми каза, че има натиск от страна на Янаки Стоилов, за да бъда осъден. Това ми го е казвал лично Борисов. Това ми го е казвал Борисов, не мога да го твърдя. Наблюдавайки тези факти, считам, че някои от тези съдии или прокурори може да са били част от този клуб СС, който беше при Нотариуса. Сега разбирам, коментира още председателят на “Републиканци за България”.

Защо в тази комисия не включиха и темата за “Осемте джуджета?” Някой иска да не излиза всичко. Там се говореше за Пепи Еврото, за висши магистрати, каза още той.

Първата ми среща с Пепи Еврото беше, когато бях призован да бъда разпитан. Посрещнаха ме три следователки, които го играха “добрият, лошият и неутралният”, сподели Цветанов.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране