31.01.2020 | 13:40
Цветомир Найденов от Efbet и Еврофутбол: Васил Божков е сериен изнасилвач

„Васил Божков е сериен изнасилвач, най-големият насилник в историята на България. Изнасилил е стотици жени, стотици. Включително непълнолетни – има подадени жалби, вижте дали не са потулени тези жалби.”

Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин“ Цветомир Найденов, съдружник на Божков в „Еврофутбол“.

Името на братята Цветомир и Боян Найденови се появи в медиите покрай хазартната война. Преди Нова година те обявиха, че Божков ги е заплашвал с убийство. Самият Божков от няколко дни е в чужбина и бе обявен за издирване от Интерпол. Повдигнати са му 7 обвинения – за ръководене на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство и за престъпление по служба.

Пред bTV Найденов твърди, че от юни миналата година собственикът на „Нове холдинг“ отказва да му плаща дивидент за акциите, заплашвал е него и брат му Стефан Найденов, с убийство на 12 юни. Това преляло чашата. Отказа да разкаже подробности около заплахата заради разследването. Жалба е подал на 5 декември.

Найденов разказа, че с Васил Божков се познават от началото на 90-те. Братята създали “Еврофутбол” с 9000 долара като семеен бизнес. Три години по-късно, през 1993 г., станали съдружници с Божков. Разбрали се да делят печалбата 60:40 в негова полза. В момента на хартия братята имат 16% от “Еврофутбол”, а Божков – 51%. От лятото на 2019-а обаче Божков спрял да им плаща дивидента.

Цветомир Найденов твърди, че през последните 20 години почти всички шефове на Комисията по хазарта редовно са посещавали офиса на „Нове холдинг“. Изключение правели само Мария Филипова и Калоян Кръстев.

Той дълги години не допуска нормална конкуренция, той е корумпирал всичко по пътя си, заяви Найденов.

Найденов каза още, че от 15 дни е блокиран неговият сайт за залагания „Efbet“ и обвини за това хакерска атака, поръчана от Божков.

Съдружникът на хазартния бос бе видимо подразнен, че отишъл в bTV с папка с данни срещу Васил Божков преди 45 дни, а чак сега го поканили в студиото.

На въпроса защо, след като знае толкова уличаващи факти, през годините не е прекъснал съдружието, той отговори: „Когато съм разбрал, тогава съм сигнализирал в специализираните органи“.

“Аз разсъждавам по следния начин: идвам преди 45 дена, на 15 декември, давам ви факти и документи, на вас и на Венелин Петков и нищо. Вие може би имате записан разговора”, повтори на няколко пъти Найденов.

“Ние не записваме разговори, не сме разследващ орган и не сме пощенска кутия”, отговори водещият Антон Хекимян.

“Не съм хазартен бос, аз съм един хазартен оператор”, обобщи Цветомир Найденов.

По думите му Божков му пречел на бизнеса чрез търговия с влияние.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране