07.02.2024 | 10:58
Делегацията ни начело с Росен Желязков се скри в бомбоубежище в Киев
"Деца спокойно и търпеливо чакаха със своите родители въздушната тревога да премине. През последните 2 години това е тяхното ежедневие", разказа председателят на НС

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и българската делегация се скриха в бомбоубежище в Киев. Сигналът за тревога беше подаден рано сутринта в сряда, след като Русия нанесе ракетни удари по украинската столица и други градове.

Веднага делегацията, начело с Желязков, е преместена в бомбоубежище. Групата, водена от председателя на парламента, е на посещение в Украйна по покана на председателя на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук.

В състава й са ръководителят на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО Даниел Митов, ръководителят на българската делегация в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа Станислав Анастасов и председателят на Групата за приятелство с Украйна Ивайло Мирчев.

“Чуха се сирени и по протокол всички слязохме в бомбоубежището. Това, което ни направи много силно впечатление, бяха децата – 4-5 годишни. Те спокойно и търпеливо чакаха със своите родители въздушната тревога да премине. През последните 2 години това е тяхното ежедневие. Тяхното детство е белязано”, заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране