22.03.2024 | 11:22
Денков: Бойко Борисов се крие! (ВИДЕО)
"Гласуването на Габриел като премиер е изнасилване на Конституцията и пропагандна акция"

„Разумното решение през цялото време е било да седнем отново на масата за преговори, да тръгнем от изходната позиция, която беше договорена преди девет месеца и да видим дали можем да стигнем до съгласие. Няма друго разумно решение“. Това заяви в Брюксел премиерът в оставка Николай Денков. Той присъства на срещата на европейските лидери.

„Чух, че има идея да се вкара за гласуване в парламента само Мария Габриел като министър-председател. Това би било груба грешка, защото отново ще изнасили Конституцията. Съгласно Конституцията премиерът и Министерският съвет се гласуват в един акт. Ако това бъде направено, ще означава, че само се симулира някаква дейност, която ще обърка още повече хората и в България, и в чужбина“, посочи Денков.

Той определи назначаването на Габриел и като пропагандна акция.

Министър-председателят в оставка съобщи, че Кирил Петков вчера се е опитал да осъществи контакт с Бойко Борисов, но лидерът на ГЕРБ се е скрил.

Денков уточни, че не знае какво се случва в София, тъй като през целия ден в четвъртък е бил на съвета в Брюксел.

ще се надявам, че ще се реализира първият мандат, ако не – ще се опитаме с втория, заяви пред български журналисти в Брюксел премиерът в оставка акад. Николай Денков.

За съдбата на преговорите за правителство в София, Денков призова ГЕРБ да се откажат от “авантюрата” да внесат за гласуване в парламента министър-председател без състав на кабинет. Според него това ще бъде груба грешка и изнасилване на Конституцията.

Разумното решение през цялото време е било да седнем на масата на преговори и да тръгнем от изходна позиция. Това е разумното решение, заяви Денков.

Няма избран министър-председател, без избран Министерски съвет, заяви Николай Денков и добави: Надявам се ГЕРБ да се откаже от тази авантюра.

Денков съобщи, че Кирил Петков вчера се е опитал да осъществи контакт с Бойко Борисов, но “Борисов се е скрил”. Той уточни, че не знае какво се случва в София, тъй като през целия ден в четвъртък е бил на съвета в Брюксел.

Не зачерквам никого, посочи Денков относно бъдещето на Асен Василев.

Аз съм готов на всякакви компромиси, които ще доведат до работещо и стабилно правителство, заяви премиерът в оставка.

Мария Габриел направи голяма политическа грешка, така не се прави. Трябва да видим дали може да се поправи счупеното, дали тя би могла да е премиер, дали да се търси друг премиер от ГЕРБ. Трябва да се търси подкрепа и от двете политически сили. Не е важно едно или друго лице, а правителство, което ще работи, добави Денков.

https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/738081021772810

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране