27.04.2024 | 0:53
Денков: Борисов избра ДПС пред Мария Габриел, защото Пеевски му каза, че тя не от техните
"Пеевски си повярва, че е всесилен, но сбърка, че излезе на преден план"

“Истинският проблем е в нашата правосъдна система, защото по европейската той е доказано корумпиран, както и Владислав Горанов, който стои на първия ред, все едно са най-уважаваните хора там, вместо нашата правосъдна система да се запита, дали не трябва да бъдат осъдени. Това е абсолютно безобразие. Когато започнахме разговорите с ГЕРБ-СДС, въобще не се очакваше Пеевски да се набута, а и все още не беше съпредседател на ДПС”. Това заяви в предаването “ЕвроДикоф” на телевизия “Евроком” бившият премиер Николай Денков. Той допълни, че Пеевски, който представлява партия с проевропейски амбиции, дори не може да отиде в Брюксел.

“В момента се опитват да ни накарат да свикнем с абсурдите. Пеевски много си повярва, че е всесилен и започна да дава акъл на всички, но сбърка в едно нещо – че се появи отпред в политиката. Друго е да си в задкулисието, където беше доскоро и да си владееш правосъдната система, порокуратура и служби, а в политиката трябва да увличаш хора след себе си. Кой се увлича след него?”, попита реторично Денков.

“ГЕРБ имаше да подкрепи Мария Габриел и това беше европейското развитие. Аз се надявах и очаквах това да се случи. Но очевидно Пеевски подаде команда и каза на Бойко “тази не е от нашите”. Тази реплика съм чувал от Пеевски. В крайна сметка Борисов си избра Пеевски пред Габриел. Защо? Питайте него”, коментира бившият премиер.

“Аз лично съм работил много добре с Росен Желязков, но през последните дни направи непростими стъпки, които доведоха до този акт. Той наруши конституцията, когато не махна точката за оставката на бившия директор на НЗОК. ГЕРБ усвои конституцията, за да назначава свои хора. Това не беше акция срещу Желязков, но който нарушава конституцията, ще си получи заслуженото. Росен, с цялото ми уважение, изпълняваше заповедите на Делян Пеевски”, каза още Денков.

Той констатира, че Димитър Главчев е бил “грешка” при избора за служебен министър-председател.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране