12.03.2024 | 17:12
Десислава Иванчева съди женския затвор в Сливен
Повече от 6 месеца тя не е получавала хормоналното си лечение

От неправителствената организация „Зелен Младост“ съобщиха че „повече от 6 месеца Десислава Иванчева не е получавала хормоналното си лечение, чрез което се контролира размерът на микроаденомът на хипофизата ѝ (туморно образувание). За този период аденомът е нараснал.

След намеса на Омбудсмана и дълга комуникация на медицински специалисти от институцията към нея, в крайна сметка Иванчева е получила нужното ѝ хормонално лечение.

Впоследствие тя бе пусната за изследване и лечение на затруднено дишане. Оказало се, че осъдената за корупция бивша кметица е развила астма, която вероятно е придобита от влажни помещения с мухъл и плесени в ареста.

“Деси вече е с т.нар. помпичка. Състоянието ѝ трябва да се следи регулярно, но трудно и бавно стига до нужните ѝ специалисти. Лечението на разклатените ѝ зъби също е преустановено. Деси е заплашена да остане без много зъби още на 50-годишна възраст“, заявяват още от организацията.

Десислава Иванчева е осъдена за подкуп на шест години затвор, 12 хил. лева глоба и лишаване от право да заема ръководна държавна и общинска длъжност за осем години.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране