27.02.2024 | 11:26
Директорът на ГДБОП: Сарафов е посещавал редовно “Осемте джуджета”
"Установени са няколко имена от съдебната система, които са в много добри отношения с Евротo"

,В материалите по преписката, подадени към прокуратурата, е записано, че и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов е посещавал често клуба “Осемте джуджета”, който е бил използван от Пепи Еврото като офис за срещите му, като двамата дори са снимани заедно там.”

Това заяви директорът на ГДБОП Явор Серафимов заяви в интервю за ” Нова телевизия”, че по случая с Петьо Петров – Еврото и групата му за влияние в съдебната система.

Серафимов обясни, че сигналът срещу Петьо Петров е изпратен до ГДБОП от Антикорупционния фонд през ноември 2021 г. Той е бил свързан с обвързаности на бивши и настоящи служители на МВР с охранителната фирма “Делта гард”, която беше част от разследването за отнетия бизнес на Илия Златанов.

След като почва разследването, от ГДБОП установяват, че се говори за многопластова престъпна дейност, като едно от направленията ѝ е търговия с влияние.

Серафимов уточни, че в преписката са установени няколко имена на души от съдебната система, които са в много добри отношения с Пепи Еврото. Те били служители на различни нива, като е имало хора от Софийска районна и Софийска градска прокуратура са, както и от специализираната прокуратура, която по-късно беше закрита.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране