04.10.2019 | 2:38
Доган дал 1,6 млн. лв. на Сидеров за предизборна кампания
Документът е подпечатан с печат на Движението за права и свободи и е подписан от тогавашния началник на кабинета на Доган - Ахмед Емин

Ахмед Доган е дал 1,6 млн. лв. на лидера на “Атака” Волен Сидеров за предизборна кампания през 2005 година. Това става ясно от документ, който беше разпространен в социалните мрежи. До момента за съществуването на такъв документ се говореше неофициално в публичното пространство.

Документът е подпечатан с печат на Движението за права и свободи и е подписан от тогавашния началник на кабинета на Доган – Ахмед Емин. Три години по-късно Емин бе открит мъртъв в сараите на Доган в кв. “Бояна”, като официалната версия за смъртта му е самоубийство.

Разпространеният документ представлява докладна до Ахмед Доган, в която Емин уведомява лидера на партията, че във връзка с постигнато със Сидеров споразумение и след решение на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС, той е изпълнил поставената му задача и платил 1,6 млн. лв. Сумата била предадена в присъствието на двама, посочени от Доган, членове на ЦОБ – Камен Костадинов и Росен Владимиров.

Мълвата за раздавани от ДПС пари на “Атака” е подхранвана многократно от напусналият партията на Доган Касим Дал.

“В партийните среди на ДПС – сред активистите по региони, отдавна се говореше, че ДПС е подпомагало финансово “Атака”. Това не е само мое мнение. Доста наши местни лидери бяха против тази практика и настояваха този подход да бъде заклеймен”, заявява през юни 2011 година в интервю за “168 часа” бившата “дясна ръка” на Доган.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране