21.09.2019 | 2:03
ДПС в Сунгурларе се топи
Масово активът на Доган преминава към ГЕРБ, вече не е само разцепление

Най-качествените хора от общинската организация на ДПС в Сунгурларе напускат и преминават към ГЕРБ. Процесът на ерозия е изключително динамичен и за по-малко от седмица предизвика истинско разцепление в структурата. Причината за масовия отлив е неодобрението на кандидатурата на общинския координатор Хатидже Георгиева за кмет на общината, тъй като името й се свързва с неприемливи за обикновените хора методи на работа в досегашната й длъжност като зам.кмет на Васил Панделиев. Факт е, че за изминалите четири години Хатидже Георгиева нямаше ресор, по подобие на другата зам.кметица на Панделиев – Диана Гурева от БСП, лидерка на Столетницата. В този смисъл не може да се каже и за какво точно са отговаряли двете жени около досегашния кмет, втори по ранг в изпълнителната част на местната власт.

Картината е повече от абсурдна, защото от съекипнички до последния момент Гурева и Георгиева сега са опоненти за кметския пост, което трудно може да заблуди хората, че за която и от двете да гласуват, би могла да промени живота в бедната община към по-добро.

Тази обстановка е довела до феномен, който се наблюдава рядко в политиката – действащите общински съветници на ДПС Фикрет Мехмед и Васил Михалев са преминали в редиците на ГЕРБ. Според информация на Флагман те са в листата на партията на Бойко Борисов.
Сензация е включването на действащия кмет на село Чубра от ДПС – Диню Иванов в партийните номинации на ГЕРБ за нов кметски мандат на селото.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране