14.03.2024 | 10:46
Две важни спортни събития в курорта Мальовица
Уикендът започва от петък със ски купа Чамкория, а в събота ще се проведе 30-та "Купа Мальовица" 2024

В петък (15 март) курортен комплекс Мальовица, съвместно със ски клуб Чамкория, ще проведат състезанието за Купа Чамкория. Събитието с награден фонд ще се проведе на писта Ръждавица от 10 часа. Състезанието по ски алпийски дисциплини – Гигантски слалом за деца от U8, U10 и U12 е част от Календара на Българска федерация по ски и ще бъде ръководено от Александър Марков.

На официалното награждаване на победителите в 12 часа ще присъстват представители на Община Самоков, както и други официални гости и спонсорите на събитието.

На 16 март събота в курортен комплекс Мальовица ще се проведе и държавното първенство по ски-алпинизъм – „Купа Мальовица“ 2024. По време на 30-тата Купа ще бъдат излъчени шампионите в дисциплината „Отборно“. Това съобщиха от „Мальовица ски“.

По време на надпреварата състезателите със ски ще преминават по предварително подготвен и маркиран маршрут в планината. Участниците ще имат по няколко изкачвания, спускания и елементи от алпийското катерене.

Очаква се да присъстват редица официални лица и спонсорите на впечатляващото зимно състезание на Мальовица. Организаторите на събитието очакват „Купа Мальовица“ 2024 да се превърне в своеобразен празник и традиция за любителите на снежните спортове, както и празник, свързан със здравето и на връзката с природата.

От „Мальовица ски“ изразиха очакване да видят много посетители от цялата страна и в двата дни със спортни събития.

Ето цялата програма за състезанието Купа Мальовица:

Програма:

15 март 2024 г.

19:30 – регистрация и техническа конференция – хотел „Алпинист“

16 март 2024 г.

08:00 ч. – проверка на лавинни уреди

08:30 ч. – старт – Меча поляна

14:00 ч. – награждаване и закриване на състезанието, хотел „АЛПИНИСТ“

Маршрути:

Група А – УЦ “Мальовица” – рида Ръждавица – х.”Мальовица” – Втора тераса – вр. Мальовица – Eленино езеро – връх Безимен – Втора тераса – заслона БАК (парапет)- х.”Мальовица”

Група Б (индивидуално) – УЦ “Мальовица” – Втора тераса – Заслон БАК – Втора тераса – Еленино Езеро – х. “Мальовица”

Група В (индивидуално) – УЦ “Мальовица” – Втора тераса – х. “Мальовица”

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране