21.04.2024 | 9:41
Дядото на децата, спасени от пожара в “Люлин”, обвини родителите им, били наркомани
"Не съм ги гледал. Аз бях на работа, ходих да им взема закуска и през това време е станала белята"

“Не съм ги гледал. Аз бях на работа, ходих да им взема закуска и през това време е станала белята. И аз излязох за работа, и баща им излезе за работа. Какво направиха, какво стана – те не могат и да ми кажат. Наркомани. Ето, до това води”, това каза Ангел Михайлов, дядо на децата, които в събота бяха спасени от пожар в столичния квартал “Люлин”.

Двете деца на 2 и 6 години са били оставени сами в апартамент. Случаен минувач успява да ги измъкне, за щастие невредими.

В събота по обяд мъж вижда голо и босо дете на първия етаж на блока.

“Помощ, помощ. Това беше единственото нещо, което чух през цялото време от него”, казва мъжът, спасил децата, който иска да остане анонимен.

Първоначално не знаел, че в горящия апартамент има заклещено друго 2-годишно дете. Без да подозира какво се случва, мъжът влиза да помогне. В огнения ад успява да се ориентира къде е момчето по писъците му.

“Влязох в стаята имаше много дим и пламъци. Пипнах ръчичка и успях да го издърпам. Детето, което извадих беше чисто голо”, посочва той пред Нова телевизия.

На място пристигат линейка и пожарна за около 10 минути. Децата били в добро състояние. “Малкото детенце беше притеснено, че нямат вече къща, дано се намери решение за това нещо. Голямото всъщност беше това, а малкото детенце казваше пари и сочи към пожара”, разказва мъжът.

Анонимният свидетел твърди, че децата на 2 и 6 г. редовно са оставяни безнадзорно. Дядото е трябвало да се грижи за децата.

Часове след инцидента приятели и близки на семейството отидоха, за да почистят това, което е останало след пожата. Жилището на младото семейство е заринато с боклуци. “Психологичните отклонения от страна на майката доведоха до тук. Аз се опитах да ѝ помогна, но не успях”, допълва дядото на децата.

Това не е първият път, в който децата трябвало да бъдат спасявани. “И друг път съм виждал тези деца да се разхождат боси и голи по коридора. И съм виждал родителите им в по-различни състояния от повечето хора”, посочва мъжът, който ги е спасил.

“Обичаме си децата. Гледаме ги. Голи, боси навън, то като е топло няма лошо”, казва бащата на децата.

Причините за пожара тепърва ще се изясняват. Както и къде самотният баща ще живее с двете си деца. “Има приятели, които може да помогнат за начало. Ще видим и аз не знам още”, посочи Ангел Михайлов, дядо на децата.

ВИДЕО

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране