20.04.2019 | 1:04
Евгений Дайнов: “Апартаментгейтаджиите” се готвят за постове след 5 години
Трусът щял да е в „чиновническата маса на ГЕРБ, а чиновниците са страхливо племе и гледат къде е силата

Политологът Евгений Дайнов обвърза случаите „Артекс“, правосъдието и Гешев, както и апела на спецсъда към гражданите в едно. Той заяви в телевизионно интервю, че Бойко Борисов вече не може дори със собствената си воля да компенсира отказа на институциите да работят според разписаните за тях правила. Той обърна внимание още на това как говорят на гражданите специалните прокурори и съдии от висшите съдилища и в момента. Според него, думите в писмото на спецсъдии от вчера означавали: “Вие си мислете каквото искате – ние на тая Иванчева ще й лепнем още 10 години.”

Политологът смята още, че опитват да “овладеят” Лозан Панов, защото след Апелативния спецсъд делото “Иванчева” ще отиде във ВКС, т.е. „при Лозан Панов“.

По повод Апартаментгейт” той коментира: „Когато сянката на диктатурата реално надвисне над едно общество, когато хората усетят тази много странна миризма, веднага започва разделянето на обществото на две. Едните искат много бързо да се залепят за оформящата се група, диктаторска, за да намажат нещо.” и допълни, че ”много хора в момента се кълнат във вярност на тези, които злоупотребяват, на “апартаментгейтаджиите” – отсега се готвят за постове за след 5 години.”

Вземайки отново предвид присъдата на Иванчева и изказването на Бойко Борисов, че опитват да наложат срещу ГЕРБ “пълзяща диктатура”, той заяви, че типично за диктаторите е да подменят значението на думите и да го преобръщат и е присъщо именно за тези, които са въвели диктатурата, да се оплакват от нея. С присъдата на Иванчева, според него, от властта ни показват, че са започнали борбата с корупцията на министри с вкарването зад решетките на една кметица и също така, че не министрите, а гражданите са тяхната мишена.

За предстоящите евроизбори Дайнов каза, че най-важна е корелацията между ГЕРБ, БСП, ДПС и ДБ. Според него, ако ГЕРБ и БСП излязат с еднакво количество резултати – както изглеждат нещата от последните седмици, ще има трусове в управляващата партия, “много хора ще напуснат и ще престанат да подкрепят ГЕРБ заради всичките тия каши“.

Трусът щял да е в „чиновническата маса на ГЕРБ, а чиновниците са страхливо племе и гледат къде е силата“, а също така и че е възможно да се окаже, че ДПС е точно с един депутат зад ГЕРБ и БПС, което също би предизвикало политически трус.

Според анализатора, ГЕРБ “панически прибират” СДС, “Никола Петков”, репресираните, легионерите, защото антикомунизмът наужким била и най-успешната им опорна точка.

”Гласувайте за нас, ние сме простаци, ние не четем книги, ние крадем колкото комунистите, но ние ще ви пазим от комунистите! Това им е от началото – от 2009 г.”

Дайнов заяви, че около Цветан Цветанов и Томислав Дончев се осъществяват опити за позициониране на наследници на Бойко Борисов. В тях Цветанов предлагал запазване на ”милиционерския комунистически облик на ГЕРБ“, а Дончев се опитва “да се изкара европеец и такъв – прогресивен човек, модерен”.

Експертът прогнозира, че Нинова в момента на изравняване на БСП с ГЕРБ ще направи „както винаги някаква феноменална глупост“, за да помогне на ГЕРБ. Като такава глупост той окачестви това, че лидерката на БСП обикаляла страната и опитвала да продължи гражданската война срещу Станишев, като подкокоросвала масите срещу него.

Той се пошегува, че гаранция в близките седмици ще наблюдаваме писма от трудови колективи, ТКЗС-та, първични партийни организации каква ”гад е Станишев”.

Според него едновременно с това ДБ се стабилизира, докато всички останали свалят компромати.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране