02.04.2019 | 13:25
Еврокампанията започва интересно:  Антон Тодоров (политолог?) говори за фалшивите новини
Приглася му пожарникарят на ГЕРБ Тома Биков

Политологът Антон Тодоров разясни начините за противодействие на фалшивите новини пред членове и симпатизанти на ГЕРБ-София.

Дискусия на тема “Фалшивите новини” с членове и симпатизанти на ГЕРБ се проведе в София, като неин специален гост бе политологът Антон Тодоров. В срещата взеха участие още народният представител Тома Биков и общинският съветник и координатор на ГЕРБ за столичния 25 МИР Татяна Георгиева.

Антон Тодоров разясни пред всички присъстващи начините за противодействие на фалшивите новини. Политологът обстоятелствено обясни технологията на фалшивите новини от създаването на сайт с невярна информация до натрупването на посетители на този сайт от нереални профили, създадени от ботове. Пред ГЕРБ-София политологът добави, че все още много хора не знаят, че могат да бъдат създавани неистински профили с фалшиви снимки, които генерират харесвания и коментари от нереални потребители. Той каза, че едно от решенията за борба с дезинформацията е да се създаде софтуер, който да подбира фалшивите профили. Антон Тодоров поясни как може да бъде различена фалшивата информация, като се открие първоизточникът и кой стои зад него.

По време на срещата депутатът Тома Биков посочи, че един от големите проблеми на фалшивите новини е, че те се разпространяват от институционализирани хора, депутати, кандидати за народни представители и др.

„Идеята на фалшивите, новини независимо дали се пускат от народни представители ,или сайтове, е да разрушат доверието в обществото, не само от страна на хората към институциите, но и между самите хора. Големият проблем за едно общество е кризата на доверието, а това да се подклажда е вече безотговорно“, подчерта Биков.

Според него едвали в предстоящата кампания ще остане време да се говори за проблемите на Европа. „Всеки вижда какво се случва, когато нашите опоненти управляват. Те са объркани и заради тази обърканост водят страната към криза. Докато те се карат кой под какво име да се яви на изборите, ние от ГЕРБ подадохме ръка на СДС. Политиката събира хората, не ги разделя.Печели този, който може да събира, а не този който може да изважда“, каза още депутатът от ГЕРБ.

„Изборите са важни за управляващото мнозинство, важни са за това да имаме стабилно управление, което да се ползва с доверието на хората. Алтернативата на сегашното управление е хаос, безвластие и бързи печалби“, обясни Биков. По думите му целта на ПП ГЕРБ не е да руши, а да носи отговорност за управлението на страната. „Имаме силна европейска листа с водач Мария Габриел. Най-логичното нещо е една партия да сложи за водач на листата си най-влиятелния си човек в Европа. Това е европейски комисар с авторитет в Европа. А какво направиха БСП –  в момента са си вложили цялата енергия да премахнат председателя на ПЕС Сергей Станишев от тяхната европейската листа“, отбеляза народният представител.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране