17.05.2019 | 15:01
Европейската цивилизация може и се защитава от националистите
“Искаме да бъдем алтернатива на сегашното статукво”, заяви пред 19 минути най-активният български евродепутат в досегашния мандат на ЕП Ангел Джамбазки. „Искаме Европа на отечествата, където решенията се вземат от националните правителства посредством преговори. Искаме ЕС да бъде по-малък, но по-ефективен. Не искаме да има централизация на власт в Брюксел, която ще води до двоен стандарт”, посочи още той.

„Европа е на кръстопът. Предстоящите избори за ЕП ще бъдат решаващи за бъдещето на европейския проект. Тази констатация вече се е превърнала в клише, но нека не забравяме, че клишетата са такива защото са истина. Тъкмо в момента, в който ЕС си пое дъх от опустошителна финансова криза и проблемите с дълга на Гърция, дойде кризата с пришълците по външните граници на Съюза. Отговорът на ЕС и водещите страни като Германия беше умопомрачителен”, посочи Джамбазки.

„Ние искаме да променим досегашния модел на поведение. И мисля, че е очевидно, че европейските граждани в голяма степен са съгласни с нас”, подчерта той. „Ние нито искаме да разрушаваме, нито да напускаме ЕС. Искаме да предложим решение на проблемите на ЕС. Всяка държава трябва да може сама да преценява дали и колко мигранти да приема или да не приема. Дали да приема мюсюлмани или християни. Нямаме нужда тези решения да бъдат вземани в Брюксел”, отбеляза евродепутатът.

„Европейската цивилизация може и се защитава именно от националистите. От тези „страшни“ хора, които просто искат да защитят начина, по който живеят от векове. Тези, които знаят, че трябва да уважават миналото и да градят бъдеще, в което ще запазят традициите си. С макрон-овци това няма да се случи”, заключи той.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране