11.06.2019 | 11:35
Фандъкова: Нов мандат? Рано е
Глобите за "Граф Игнатиев" може да стигнат един милион лева. Няма да има компромис за никого

Глобите за “Граф Игнатиев” може да стигнат един милион лева. Няма да има компромис за никого, налагала съм най-големите санкции в държавата и фирмите го знаят. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по БНТ, след новите проблеми с ремонта на “Графа” и поредната наложена санкция от 280 000 лева на Джи Пи Груп.

Всеки има право да се защитава. Не приемам никакви оправдания, обяснения и прехвърляне на отговорност. Всеки, работил по този проект си носи отговорност. Санкции до този момент съм налагала както на изпълнителя, така и на проектанта, и на надзора, каза още Фандъкова. Нося всеки ден моята отговорност, но политически спекулации по тази тема няма да приема, категорична е тя.

Обектът още не е открит. Предстои голяма комисия с външни участници за приемането и въвеждането в експлоатация, допълни кметът на София.

По повод започващия днес ремонт на столичната ул. “Житница”, Фандъкова обясни, че ще бъде направена цялостна промяна на настилките, нови тротоари и ново осветление.

Очаквам чувствително облекчаване на трафика по бул. “Цар Борис Трети” след пускането на движението. Продължаваме ремонтите в Овча купел, допълни Фандъкова.

Тя благодари за търпението на жителите на квартала. Смятам, че качеството на живот с изграждането на метрото там ще бъде наистина на много по-различно ниво. Наесен предстои да бъде пуснат и първият участък от третата линия на метрото, а само за 4-5 години 90% от наземният транспорт на София е обновен с модерни автобуси.

На въпроса дали ще се кандидатира за нов мандат като градоначалник на София, Фандъкова заяви, че още е рано да обявява своето решение по темата.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране