14.10.2019 | 0:54
Галин Григоров: Кандидатирах се за кмет на Русе, защото 80% от жителите искат промяна в модела на управление
Русе няма време за губене и за експерименти

Това, което ме мотивира да се кандидатирам, е заявеното от над 80% от русенци желание за промяна. Но не просто един човек да бъде сменен с друг, а като цяло промяна на политическия модел и начина на управление в община Русе. Това заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ в неделя кандидатът на ВМРО за кмет на Русе Галин Григоров. Григоров е издигнат от коалиция ВМРО (НФСБ) и на местните избори в Русе номерът за него в интегралната бюлетина е 73.

Повече от 10 години моделът на управление в съглашателство с двете най-големи партии осигури на русенци икономически кръг, който задуши бизнеса в града и много русенски фирми се принудиха да затворят. Това доведе и до обезлюдяване – гражданите на Русе напуснаха града и страната, за да търсят своята реализация на други места, допълни кандидатът за кмет.

Той е категоричен, че Русе трябва да е обединен като хора, не като партии, да няма деление на „Наши и ваши“, „свои и чужди“, а всички заедно да работят за доброто на общината.

Галин Григоров сподели още, че в Русе належат за решаване изключително важни въпроси. Той има самочувствието и способностите да ги реши. Като областен управител в последните над две години е запознат с всички теми, най-вече защото граждани са адресирали до него сигнали, които са всъщност от компетенцията на ръководството на общината.

Кандидатът за кмет обясни какво трябва да се случи от първия ден, в който новият градоначалник на Русе встъпи в длъжност: Трябва да бъдат завършени текущите проекти, свързани основно с инфраструктурата, също започващият воден цикъл, който трябва да осигури канализация на два от големите русенски квартали „Кулата“ и „Долапите“.

Трябва да се решат и много по-малки въпроси, които всъщност за хората никак не са маловажни – свързани с малките населени места и крайните квартали, които не усещат видимите резултати в последните години.

Проблемът с екологията и опазване на околната среда е също от изключителна важност. Русе няма време за губене и за експерименти, заяви Галин Григоров.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране