11.07.2019 | 10:20
ГЕРБ издига Димитър Наков за кмет на Русе
Бойко Борисов е снел доверието си от Пламен Стоилов

След проведения конгрес на управляващата партия ГЕРБ тази неделя, както и след разразилия се скандал, във връзка с интимни отношения между Пламен Стоилов и заместник-кмета Даниела Шилкова, Бойко Борисов е снел доверието си от русенския кмет. По тази причина ГЕРБ ще заложи на предстоящите местни избори на заместник-кметът по устройство на територията инж.Димитър Наков

Инж.Димитър Наков е роден на 06.09.1970 г. в гр.Русе. Завършил е Университета за архитектура, строителство и геодезия в гр.София и има специалност инженер-геодезист. Преди да бъде назначен за заместник-кмет през 2011 г. е работил като старши експерт в Община Русе, инженер-геодезист и техник-геодезист. По време на управлението му като заместник-кмет под негово ръководство са реализирани най-сериозните инфраструктурни проекти в града ни за последните 30 години, а именно: Пробива „Кауфланд“, реконструкцията на кръговото движение на пл. „Оборище“, проектиране и изграждане на велосипедните алеи в гр.Русе, реконструкция и обновяване на бул. „Придунавски“ и кея, реконструкция и обновяване на бул. „Тутракан“, бул. „Липник, ул. „Потсдам“, ул. „Славянска“ и др. Димитър Наков е женен и е баща на три деца.

На проведена среща в кабинета на премиера Борисов с Димитър Наков и Пламен Стоилов, Борисов е благодарил на досегашния кмет за двата успешни мандата, но е бил категоричен, че няма да допусне за напред партията да се компрометира, заради безразсъдни постъпки от страна на кадри на ГЕРБ. Въпреки това, Борисов е обещал на Стоилов да получи избираемо място в листата за общински съветници на ГЕРБ на предстоящите местни избори. От своя страна Стоилов е заявил готовност да продължи да работи в интерес на русенци и като редови общински съветник.

Очаквасе далеч по-компромисната кандидатура на инж.Наков да получи политическа подкрепа от различни политически сили. Един от потенциалните подкрепящи е „Демократична България“. Потърсена за коментар като местен лидер на „Демократична България, д-р Теодора Константинова заяви, че г-н Наков е доказан професионалист и има голям шанс тази кандидатура да бъде подкрепена. Формално обаче това трябва да се случи на коалиционен съвет на партиите от коалицията.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране