07.07.2019 | 15:44
ГЕРБ освободи Цветан Цветанов
Борисов: Няма да има милост за никого, защото иначе партията няма да я има

С 1046 гласа “за”, 10 “против” и 11 въздържали се Националното събрание на ГЕРБ освободи Цветан Цветанов като зам. председател на ГЕРБ и като член на Изпълнителната комисия. Решението влиза в сила със задна дата – 30 май, когато Цветанов подаде оставка.

“Да не я коментираме тази тема повече – достатъчно е болезнена. Може би за мене е най-труден ден, но това е животът. Цветанов си остава партиен член, ще си е в първичната там партийна организация. Ключовата дума е справедливост. Можех да кажа след евроизборите: народът ни прости. И представяте ли си колко би било забавно да кажа: оттеглям точката за Цветанов, той остава, няма да си дава оставка – каквото направиха в БСП? Просто искам да видите разликата в партиите, защото нашето е отговорно решение, и надали всеки, който е вдигнал ръката си за освобождаването на Цветанов от постовете, му е било лесно и добре след толкова много години съвместна работа”, каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов припомни изказването си от предната конференция за сините и червените лампички и констатира, че не е бил разбран. “Вие не ме разбрахте. Не ме разбраха и тези с къщите за гости. Не ме разбра и в Пловдив въпросният кмет. Няма да има милост за никого, защото иначе партията няма да съществува. Ние можем и ни избраха на времето и така масово до ден днешен гласуваха, защото първо бяхме добри полицаи и давахме справедливост на хората. Сега трябва да бъдем същите”, заяви още Борисов.

“Дайте да не си говорим за сготвен или не. Важното е, че всичко мина доста по-цивилизовано, отколкото някои са очаквали и трябва да ви кажа, че аз съм лоялен човек и винаги ценя хората, с които съм работил”, коментира пред журналисти Цветан Цветанов. На въпрос дали се е чувал с премиера през изминалия месец Цветанов отговори: “Да, чували сме се. Няма нищо неизяснено”.

Делегатите решиха да запазят числеността на Изпълнителната комисия в ГЕРБ, която се състои от 11 души. За нови членове на комисията бяха избрани Цвета Караянчева и Тодор Тодоров.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране