23.04.2024 | 9:44
Градският прокурор на София: Пепи Еврото е имал намерение да ме залее с киселина (ВИДЕО)
"Трудно би се разбрало откъде са изтекли снимките на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев. Предстоят разпити на Бойко Рашков и Асен Василев"

“Петър Петров-Еврото е имал намерение да ме залее с киселина. Не се чувствам заплашена.” Това заяви в ефира на bTV градският прокурор на София Илиана Кирилова.

“Трудно би се разбрало откъде са изтекли снимките на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев. Самото изтичане нарушава следствената тайна. В момента не сме се самосезирали за това, лично аз смятам, че много трудно ще се разбере как е изтекла тази информация”, каза още тя.

По думите й това е въпрос, който от доста време стои на дневен ред и не може да бъде отговорено еднозначно.

“Материалите по делото минават през много хора. Второ, когато едно дело постъпи в съда, адвокатите имат право да се запознаят с материалите по делото. Твърде неприятно е, особено за прокуратурата, тъй като се превръща в една тенденция, която отстрани погледнато правилно се смята, че целта е по някакъв начин тези хора да бъдат омаскарени. Прокуратурата няма задача да омаскарява когото и да е било”, поясни градският прокурор.

Според нея е налице омаскаряване на определени личности и алармира, че да излиза секретна информация, не е добре. “Ролята на бившия главен секретар в организираната престъпна група и има ли въобще такава предстои да се разясни. В момента той е с повдигнати обвинения именно за това. В прокуратурата има някаква яснота какво точно е правил Коцев, но информацията не може да се разкрие пред медиите. До момента са разпитани около 50 човека, но предстоят още разпити”, допълни Кирилова.

Тя сподели освен това, че познава Коцев от 1994 г.

Кирилова заяви също така, че предстои разпит на Бойко Рашков и Асен Василев. И уточни, че може да каже дали ще им бъдат повдигнати обвинения.

Цялото интервю

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране