15.02.2024 | 16:01
Хекимян: Битката на “Промяната” за повече власт и пари отново блокира работата за София

Битката на “Промяната” за повече власт и пари отново блокира работата за София. Това се казва в позиция на групата на ГЕРБ в СОС, публикувана от общинският съветник Антон Хекимян.

“След над 160 дни безвремие в столицата областният управител на София Вяра Тодева, назначен от “Продължаваме промяната”, изпълни нареждането на Борис Бонев и Васил Терзиев и отново блокира работата в Столичния общински съвет!

Въпреки направения компромис от страна на всички политически групи към ПП-ДБ-СС с цел отпушване на работата на Столичния общински съвет, амбицията на “спасителите” за повече постове и пари отново хвърля СОС в политическа криза.

ПП-ДБ-СС настояват да овладеят цялата Община и да управляват еднолично столицата – нещо, което избирателите не са им отредили. Без мнозинство, което вече повече от три месеца са неспособни да постигнат.

С гласуването си на 8.02.2024г. показахме, че нямаме никакво доверие на “спасителите” на София и успяхме да постигнем здравословен баланс в управлението на комисиите в Столичния общински съвет. Председателите на комисии към СОС от ГЕРБ-СДС започнаха работа и без да отлагат насрочиха първите заседания и определиха дневния ред на поверените им комисии.

Днес ПП-ДБ-СС отново дръпнаха ръчната спирачка на столицата, настоявайки изборът на председатели на комисии да бъде върнат за прегласуване чрез несъстоятелните мотиви на назначения от тях областен управител.

Вяра Тодева твърди, че не са спазени установените процедури в правилника за работа на Столичния общински съвет по време на проведеното извънредно заседание на 8 февруари.

Припомняме на г-жа Тодева, че именно групата на нейното политическо семейство гласува в подкрепа на провеждането на същото заседание, което тя днес обявява за нелегитимно.

Подчертаваме, че именно групата на ПП-ДБ-СС гласува за удължаване на времето на работа на СОС до приемане на съставите на комисиите.

Групата на ГЕРБ-СДС категорично се противопоставя на използването на държавните институции за лични цели по приятелска или властова линия. Настояваме за публично обяснение от страна на Борис Бонев и Васил Терзиев кой и с каква цел принуди назначения от “Промяната” областен управител на София Вяра Тодева да оспори валидността на заседанието на СОС, свикано и удължено от самите тях.

ГЕРБ ще продължи да защитава интересите на жителите на София, докато “спасителите” продължават да блокират работата на СОС заради личната си лакомия за повече власт и пари! Ние няма да позволим София да бъде заложник на болезнените амбиции на една група хора, които смятат столицата за частна фирма, чието управление им се полага.

София не е на Васил Терзиев или на Борис Бонев, а на всички нейни жители!”.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране