07.04.2024 | 18:55
Иван Христанов: Таки си върна царството и ще вземе парите, но с коя политическа върхушка ще ги дели!?
"ГКПП "Капитан Андреево“ е канала за трафик на наркотици към Европа"

Охраната ми падна, защото за пореден път показах известно непокорство. Не знам мотивите, за които ми назначиха охрана. Това винаги идва от НСО, където се осъществява комуникацията, но това е протокол, в който се настоява този тип дейност да не бъде разкривана, защото могат да бъдат заплашени и други лица.

Това каза бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов в ефира на bTV.

“Видях съобщение, че БАБХ е изкупила оборудването на лабораторията на “Капитан Андреево“, което е необичайно, защото те казват, че са изкупили бизнес. Най-вероятно те са закупили само едно оборудване, което струва около 3 млн. лева. Там е реализирана една изключително хубава премия от 7 млн. лева, и то за компания, която колегите от службите ДАНС и ГДБОП обвързаха с Ами. Върнаха мафията. Ние я махнахме, обърнахме я с хастара нагоре“, допълни той.

“Фирмите, разположени незаконно на границата, събират кеш. От НАП казаха, че когато има държавни помещения, дадени за критична дейност и са настанени 2-3 фирми, винаги разкриват, че това са “перачниците“ на всичкия кеш, който минава през корупцията, каналите за наркотици, мигрантите – всичко това те трябва да го прекарат“, разкри бившият зам.-министър.

На въпрос кой може да настани незаконно частни фирми по българската граница, Христанов отговори: “Това е въпрос за 3 млрд. лева.”

Според службите това е финансовият интерес на мафията за година, посочи той.

“В продължение на 10 години там е имало също чужди служби, но всичко е било прикривано. Единственият начин това да стане е на високо министерско ниво. Всичко трябва да бъде приведено в нормален вид, докато траят проверките, след това отново да си ги върнат. Тези хора се държаха като мутри. Те не бяха забелязани в продължение на 10 г. – все едно са невидими. Хем гарантират камионите, хем, че пратките с наркотици ще минат. За пореден път виждаме, че когато държавата не иска да направи нещо, не го прави. През 2022 г. ние показахме, че с един екип от пет души успяхме да свалим цялата тази мафиотска структура”, каза още Иван Христанов.

“ГКПП “Капитан Андреево“ е канала за трафик на наркотици към Европа. Вече можем да кажем: Таки си върна царството. Таки ще вземе парите. Въпросът е с коя политическа върхушка ще ги дели“, запита той.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране