19.04.2019 | 12:36
Иво Христов: Няма конфликт между мен и президента
Не само, че няма конфликт, има съвпадение на възгледите още от самото начало, каза кандидатът за евродепутат

“Не само, че няма конфликт между мен и президента, а има съвпадение на възгледите”, това заяви бившият началник на кабинета на Румен Радев Иво Христов, който подаде оставка, след като влезе в  листата на БСП за евродепутат.

“Някои медии представят желаното за действителност. Не само, че няма конфликт, има съвпадение на възгледите още от самото начало – от неговата кампания, та до ден днешен”, допълни той, след като заедно с Корнелия Нинова регистрираха в ЦИК БСП за участие във вота на 26 май.

Вчера от “Дондуков 2” съобщиха, че държавният глава е приел оставката на Христов по негова молба. Той обаче остава председател на  Стратегическия съвет, който Радев създаде.

“Уважавам решението на Иво Христов да се кандидатира за евродепутат. Всеки е свободен да бъде там, където се надява да бъде най-полезен и най-значим. Вярвам, че България има нужда от компетентни и свободомислещи представители в ЕП, които да отстояват българския интерес в условията на все по-динамична Европа”, коментира дни преди той, като подчерта, че президентството не е ефеодална институция.

Радев беше категоричен, че не снемал доверието си от Христов.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране