14.08.2019 | 14:45
Изненада! Пламен Георгиев става консул във Валенсия
Кабинетът е взел решение за новия му пост на закрито заседание преди седмица

Бившият председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев е назначен за генерален консул на България в испанския град Валенсия. Кабинетът е взел решение за новия му пост на закрито заседание преди седмица. То вече е публикувано в Правителствената информационна система.

Георгиев подаде оставка като шеф на антикорупционната комисия в последния ден на юли и оставката му бе  одобрена от Народното събрание. Магистратът аргументира оттеглянето си от поста с разразилия се скандал  с терасата на апартамента му в София, върху която според столична община има построени незаконни постройки.

Самият той обяви тогава, че проверка на НАП е установила, че всичко около доходите и придобиването на имота му е законно.

Няколко дни след като Пламен Георгиев бе освободен от КПКОНПИ, ВСС се събра на извънредно заседание, за да го възстанови на работа като прокурор в специализираната прокуратура. Последното му назначение е с дата 1 август, решиха съдебните кадровици.

Пламен Георгиев бе зам.-шеф на специализираната прокуратура преди да оглави антикорупционната комисия.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране