14.05.2024 | 16:15
Кадър на ГЕРБ отново е заместник-министър на образованието
Служебният премиер Димитър Главчев назначи със своя заповед Таня Михайлова и акад. проф. Николай Витанов

Бившият заместник-министър на образованието по време на третия кабинет на Бойко Борисов между 2017 и 2021 г. Таня Михайлова отново ще заема този пост.

Това стана ясно, след като служебният премиер Димитър Главчев назначи със своя заповед Таня Михайлова и акад. проф. Николай Витанов за заместник-министри на образованието и науката във вторник, съобщи пресслужбата на Министерски съвет.

Между 2017 и 2021 г. Таня Михайлова е заместник на тогавашния образователен министър в третия кабинет на ГЕРБ Красимир Вълчев. Тя е дългогодишен учител по общотехническа и професионална подготовка и настоящ директор на Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика “М. В. Ломоносов” в София.

Акад. проф. Николай Витанов е член на Българската академия на науките от 2021 г. Между 2015 и 2023 г. е заместник-ректор по научноизследователска и научна проектна дейност в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Витанов ръководи екип, който прави анализи и прогнози за Националния оперативен щаб за борба с корона вируса при третото правителството на Бойко Борисов. По време на кабинета “Петков” Витанов консултира Министерството на здравеопазването и ежедневно прави анализи и прогнози за хода на пандемията.

Научните му интереси са свързани с квантовата информатика, квантовата механика, квантовата оптика, компютри, сензори и други, посочват от пресслужбата на МС.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране