17.05.2024 | 13:18
Калин Стоянов категоричен: Автомобилът с починалия мъж е отнел предимството от НСО
"Считам, че всичко ще бъде изяснено в рамките на разследването, включително и скоростта, за която в момента доста се говори"

“Това, което е установено безспорен начин, е, че другият автомобил, реално е отнел предимството на НСО”. Това каза пред журналисти в Казанлък служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов във връзка с вчерашния пътен инцидент в Аксаково с автомобил на Националната служба “Охрана”, в който е пътувал съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

В индицента загина мъжът, управлявал автомобила, с който се е ударило возилото на НСО. Жена, също пътувала в автомобила със загиналия, е настанена в болнично заведение с опасност за живота.

“Не мога да коментирам подробности по случая, образувано е производство, което е под надзора на Военна прокуратура”, посочи министър Стояно, предаде БТА.

“Считам, че всичко ще бъде изяснено в рамките на разследването, включително и скоростта, за която в момента доста се говори. Единственият начин това да бъде направено, е автотехническа експертиза, която, предполагам, ще бъде назначена в рамките на днешния ден, посочи той.

“Като бивш премиер Кирил Петков има право да бъде охраняван от служители на НСО в продължение на четири години”, каза Калин Стоянов в отговор на въпрос защо съпредседателят на “Продължаваме промяната” е пътувал с охрана.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране