03.03.2024 | 12:19
Камен Донев: Обичта към България не се възпитава насила, иначе е фалш (ВИДЕО)
"Искам хората да не са лицемерни. Да станат по-грижовни. Себичността, егоизма - това не са моя живот"

“Всеки мислещ човек знае, че патриотизма няма място, където и да било, освен само и единствено в сърцето на човека. За мен каквото и да било упование, вяра, стремеж, копнеж се изразява само в действия”. Това каза актьорът, режисьор и драматург Камен Донев.

Обичта към България според него не се възпитава насила, не с наизустяване на стихотворения, а с много разговори.

“Смятам, че българинът трябва да води една сериозна битка. И това е битката със самия себе си. Българският народ трябва да се пребори, защото деградацията е все по-голяма. Простащината е все по-сериозна, безпардоността. Виждаме какво става в държавата, няма никакъв морал”, каза той в ефира на NOVA.

Той подчерта, че според него вината за ситуацията е обща. “Но за съжаление българите се умориха и отчаяха”, смята Донев.

“Аз всеки ден се чувствам горд, че съм роден тук. Защото комуникирам с талантливи актьори, певци, танцьори – мои колеги и талантите за мен са България. Това ми дава сила, осмисля ми живота. Истината е човекът, когато е талантлив, умен и градивен”, каза още той.

“Ако не изградиш характер и не знаеш как да се бориш до едно определено време, после става много трудно”, смята режисьорът.

“Това, което става в спорта – последно време това ме развълнува. Карлос Насар, шахмата, гимнастичките”, отговори той на въпрос какви събития, свързани с България напоследък са го развълнували.

“Българинът копнее някой да го обича, да го уважава, да го почита. Тогава отвръща по същия начин. Проблемът е, че много от хората ги е страх да са такива, защото много хора са ги разоварочали. Не трябва да се търпи”, смята той.

“Промяната не е човек. Самите хора трябва да се променят”, каза още Донев.

Обичта към България според него не се възпитава насила, не с наизустяване на стихотворения, а с много разговори. “Едно дете трябва само да поиска да запее, да заговори за нещо, да усети пламъка вътре в себе си. Иначе е фалш”.

“Искам хората да не са лицемерни. Да станат по-грижовни. Себичността, егоизма – това не са моя живот”.

Цялото интервю

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране