27.05.2019 | 1:10
Каракачанов: С Борисов си казахме честито! Не чакам извинение от ОП, но няма да забравя
Каним всички 17 български евродепутати да се разберем какво ще правим заедно, каза Ангел Джамбазки

Красимир Каракачанов: Тази кампания беше изключително трудна, защото видяхте, че по време на кампанията не малка част от политическите формации, било подбуждани от личния си егоизъм, безсилие да направят нещо полезно за обществото и за нацията, било подбуждани от външни фактори се опитаха да концентрират целия огън върху нас.

Въпреки всичко, аз искам да благодаря на всички онези българи, които не се подадоха на провокациите, не се подадоха на клеветите, които бяха изсипвани по адрес на ВМРО по време на кампанията и ни подкрепиха, тези 8% българи, които прецениха, че в бъдещия Европейски парламент (ЕП) трябва да има европейски представители от страна на България, които не да се чудят към кое европейско семейство да се залепят и да се усмихват мазно на евробюрократите, а прецениха, че в ЕП трябва да има достойни българи, които да отстояват българския интерес.

Защото ЕП може би, ще се промени след тези избори. Традиционната ляво-дясна коалиция, която много години наред управляваше Европа няма да има мнозинство. И това е една предпоставка да се търси решение по друг начин на онези проблеми, които се задълбочават, а именно с идентичността на европейските държави, нелегалната емиграция, двойните стандарти спрямо малките държави от Европейския съюз (ЕС), егоизмът и двуличието по отношение на държави като България, Румъния, Унгария, Полша и т.н., бившият източноевропейски блок. Така че в следващия парламент ние ще изпратим минимум един, а може би и двама български представители, които ще продължат заедно с господин Джамбазки да водят тази битка за България и за интересите на българските граждани. Кого ще предпочетат избирателите, ще видим като видим окончателните резултатите.

Между другото, най-големият парадокс е, че най-голям брой преференции – 70% от гласувалите за листата на ВМРО, са гласували преференциално. Това означава, че листата може да бъде подредена по желание и избор на нашите избиратели, това е тяхно право. Без значение кой ще е вторият от евродепутатите, нашата кауза е ясна. Пак искам да кажа – благодаря на всички онези българи, които прецениха, че ВМРО олицетворя идеите на българския патриотизъм и подкрепиха господин Джамбазки и листата, която заедно с него проведе тази тежка, но успешна кампания. Сега ще ми позволите да дам думата на господин Джамбазки.

Ангел Джамбазки: Благодаря ви, уважаеми господин председателю, уважаеми представители на българските медии, моля, за вашето търпение, защото и аз трябва да започна с може би, малко дълга поредица от благодарности, но дължим тези благодарности на хората, които гласуваха за нас, дадоха ни своето доверие и ще имат основанието да изискват от нас поведение, което защитава техния интерес. На първо място благодаря на тези българи и на Андрей, който не може да си изключи телефона, винаги е такъв, не е много официален.

Благодаря на тези български патриоти и родолюбци, които не разпиляха гласовете си и не се подведоха по меренето на рейтинги, а подкрепиха нашата листа, събраха се около нашата листа – листата на ВМРО-Българско национално движение, в която имаха участие „Земеделски съюз“, социалдемократическата партия, „Защита – честта на пагона“, в която имаше ярки личности като генерал Шивиков, който няма нужда от представяне, достоен български офицер и военноначалник, Андрей Слабаков, който се бори с техниката, господин Урумов, проф. Смоленов. Хора, чиито имена донесоха добавена стойност към нашата листа.

Благодаря на тези български родолюбци, без значение дали са православни, или са католици, дали са протестанти. Събрахме възможно най-голяма представителна група от българското общество, хора които обаче, държат на своите корени и на своята традиция, на своята българска нация. Оценяваме това като задължение и като възлагане на задача, която ще се постараем да изпълним. 5 години бранихме българските интереси в ЕП и по отношение на нелегалната емиграция, и по отношение на мултикултурализма, който на Запад означава турцизация, арабизация, а в България – циганизация. Бранихме българските интереси срещу двойните стандарти, бранихме интереса на българските предприемачи.

Предстоят ни много нови такива задачи и в сферата на автомобилния транспорт, и в сферата на производителите на торове, на химикали, българската енергетика. Това са все теми, които трябва да бъдат защитавани. Трябва да бъде защитавана и темата за правата на българите, нашите братя и извън територията на Отечеството ни. Дори в залата в момента е господин Петър Колев – представител на българите в Македония. Бранихме интересите на българите в Македония, на българите в Западните покрайнини, в Косово, в Албания, в Молдова, в Украйна.

В нашата листа има и много достойни дами, една от които не виждате, защото е зад камерите – Мария Цветкова, български журналист, който направи най-разтърстващите, най-впечатляващи исторически филми за участието на България във войните за национално обединение. Всички тези хора заедно направиха този резултат. Ние работим отдавна за него. Ние предложихме на нашите колеги да се явим заедно, те решиха да мерят своите резултати, резултатът е видим. Българските родолюбци, патриоти и националисти се обедниха около ВМРО и нашите партньори.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране