12.10.2019 | 14:38
Каракачанов: Трявна стана заложник на политически игрички и амбиции, гласувайте за Силвия Кръстева (снимки)
От града са моите корени и смятам може би в едно по-далечно време да се прибера отново тук. Не ми е безразлично какво се случва, заяви лидерът на ВМРО

На 27 октомври жителите на Трявна ще решават трудна задача – да изберат кмет между 10 кандидата.

Сред тях Силвия Кръстева – издигната за кмет и водач на листата от ПП „ВМРО – Българско национално движение“ има предимството на младостта. Тя е дипломиран магистър по право от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и инженер „Компютърни системи и технологии“ от Технически университет – Габрово. Два мандата е общински съветник в Трявна. През последните 4 години е председател на Общинския съвет.

За една от нейните срещи с гражданите на Трявна, пристигна и председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. В програмата за управление на общината, с която започна своето представяне Силвия Кръстева, се залага на устойчивото икономическо развитие, подобряване качеството на живота на хората в Трявна, Плачковци, селата и кварталите, безплатни детски градини, подобряване на общинската пътна мрежа, информираност и контрол за работата на общинска администрация.

„Осъзнавам отговорността, заставайки тук и това да се кандидатирам за кмет на Община Трявна от ПП „ВМРО – Българско национално движение“, защото считам, че на нашата община ѝ е необходима нова енергия, ново управление – с воля, размах и характер. А носители на това сме именно ние. За мен изборът е нещо много важно и аз направих своя избор много отдавна като реших да остана, да работя и да живея тук. Да работя за интересите на жителите на община Трявна.“- подчерта кандидатът за кмет от ПП „ВМРО – Българско национално движение“ и водач на листата съветници – Силвия Кръстева.

В своето приветствие председателят на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ – Красимир Каракачанов отбеляза: „Естествено, че подкрепям Силвия Кръстева и листата, която застава зад нея. За разлика може би от други партийни лидери, които ще дойдат да ви агитират, аз съм свързан с Тревненския край – моят баща е от тук. Години наред съм се опитвал да помагам на различни кметове, но сега мисля че един прекрасен град като Трявна заслужава да осигури на своите жители малко по-добър начин на живот. Години наред наблюдавам кандидатурите и останалите кметове – издигат се едни и същи хора. Спомняте ли си един – беше кмет два мандата и обещаваше, че ще възроди военната промишленост, че ще отвори мините? Къде са мините, къде е военната промишленост? Няма ги! Но той отново е кандидат за кмет. Аз обаче мисля, че трябва да търсим кмет на града, не за да му осигурим една добра добавка към пенсията, а млад и енергичен човек, който ще работи и ще прави нещо повече за хората. Извинявам се, че съм рязък, но гледам как нещата не се случват в този град.

Има един друг от кандидатите – много симпатичен, който обаче не може да си оправи задълженията към банките, а иска да оправи града. Как ще го направи? Извинявам се, но това е положението. Няма да ги изброявам всичките… Една друга политическа формация, която има амбицията да вземе всички общини в държавата, направи своя кмет заложник на партийните си интереси и го „похарчи“ накрая. Говоря за сегашния кмет.

Аз в досегашната си практика по отношение на Община Трявна съм предлагал услугите си да помагам на всеки един кмет, защото имам сантимент към този град. От тук са моите корени и смятам може би в едно по-далечно време да се прибера отново тук. Не ми е безразлично какво се случва. Истината е обаче, че Трявна стана заложник на определени политически игрички и амбиции. Мераци за власт, но не за власт, която да помогне на хората да живеят по-добре, а за власт, която да реши проблемите на този и на онзи. На това нещо трябва да се сложи край. Един път завинаги, защото град Трявна имаше славно минало по отношение на военната индустрия – сега е останало едно предприятие. Да, имаше мини – няма ги. Който ви лъже, че ще върне хилядите работни места във военната индустрия и в мините, отново ви лъже…“

„ Един град като Трявна със своята история, със своите природни дадености има бъдеще основно чрез развитието на туризма. И тук трябва да се обърне вниманието и към европейските средства, които могат да бъдат привлечени, и към средствата от републиканския бюджет, и към вътрешните инвеститори, които трябва да бъдат привлечени тук.“ – допълни Каракачанов.

„Необходим е един кмет – енергичен, един кмет, който познава проблемите на хората и най-вече – един кмет, който идва да работи за решаването на проблемите на хората, а не за да решава проблемите със своите задължения към банките или проблемите със своята пенсия, или да решава вътрешно-партийни проблеми на една или друга партия. Експериментите ги гледахме всички години наред. В последните 15-16 години нещата в Трявна не се развиват както трябва…

“Ако смятаме, че нещо трябва да се промени – нека първо да излезем и да гласуваме… Да го направим активно, а не да чакаме и да мрънкаме в кръчмата, или гледайки сериала или мача, да пропуснем шанса да решим нещо от наше име. Разбира се тези, които смятат, че е крайно време Трявна да има един енергичен, млад кмет – нека да подкрепим Силвия Кръстева.

Виждате, че листата, която тя предлага е едно съчетание на хората с опит и младите хора. Но всички тях ги свърза едно нещо – всеки има своята биография зад гърба си, биография на човек, който е постигал някакви резултати със собствения си труд, собствените си умения и собствените си качества…“

Лидерът ВМРО завърши своето приветствие така: „Тези, които смятат, че Трявна наистина има нужда не само от симпатичен, но и енергичен и отзивчив човек за кмет, нека да изберат Силвия Кръстева и листата, която застава в нейна подкрепа! Благодаря ви, позволете ми да пожелая на Силвия успех!“

След представянето на кандидата за кмет и водач на листата съветници пожелание за успех поднесе и самодейния танцов ансамбъл „Трявна“.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране