06.06.2019 | 12:35
Каракачанов закова Волен Сидеров: Избирателите оцениха кой колко сиво вещество има
Ако не му харесва, да седне на последния ред - би го и Иванчева от затвора, заяви лидерът на ВМРО

Положението в коалицията “Обединени патриоти” върви към критична точка. По-рано днес Волен Сидеров заяви, че резултатът на ВМРО на изминалите евроизбори е нереален и дори заговори за купен вот.

Лидерът на “Атака” удари под кръста вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов с ироничен коментар, че сините каски не са важни, а какво има под каската.  После поиска ревизия в Министерството на отбраната, оглавявано именно от Каракачанов. ПИК потърси за коментар вицепремиера.

– Г-н Каракачанов, Волен Сидеров отправи тежки обвинения срещу ВМРО, че вотът за евроизборите е купен и вие няма как да имате толкова голям процент. Как ще коментирате това?

– Ако си спомняте, имаше един лаф “нема такова животно”. Честно казано не ми се коментират глупости, защото ясно може да се види какви са ни резултатите, а те са равномерни. Как са били купени – не знам. Обаче това не обяснява другия въпрос, защо той взе под 1 процент. Че не са купени изборите от ВМРО, всички го знаят, но това не обяснява позорно ниския му резултат. Той това трябва да си обясни. Сега обяснява как е невъзможно да вземем ние такъв процент. Как ще е невъзможно, като ВМРО работи активно, а “Атака” ги няма в парламента. Нямат нито един законопроект, нито една политическа позиция по важен въпрос в държавата. Когато аз излязох по темата за циганите, те казаха, че това е ксенофобия. Кой от националистите да гласува за тях?

Извадиха един световно неизвестен младеж за водач на листата, който вместо кампания, имаше нужда от консултации с психолог.

От друга страна ние извадихме Ангел Джамбазки, един от най-добрите евродепутати.

– Освен, че ви обвинява в купуване на гласове, имаше и лични нападки като това, че “няма сиво вещество под синята каска”. Как ще работите с този човек?

– Мисля, че избирателите оцениха кой колко сиво вещество има и за какво го използва, това оцениха хората. Да, не е приятно да се издъниш генерално, след като имаш самочувствието, че си най-великият и накрая да вземеш под 1 процент. Това унижение трудно се преглъща, но бих го посъветвал да си анализира действията за последните 4-5 години, а не за последните 4-5 месеца и ще разбере къде се крие разковничето на неговия неуспех.

Сега, ако си направи анализ какво прави ВМРО през последните 4-5 години, ще си обясни къде се крие истината за нашия успех. Ако не му харесва, има едно просто решение – пуска си молбата за напускане на групата, сяда на последния ред и това е. След като смята, че има повече сиво вещество от останалите си колеги, нека си пусне молбата, да излезе от групата, да седне на последния ред като добрия ученик и това е. Защото смятам да не му давам акъл, след като се оказа, че има много сиво вещество. Нека го използва както намери за добре.

– Припомняме, че Волен Сидеров първи поиска оставката на Валери Симеонов, когато започнаха протестите, а после поиска и вашата. 

– Той мисли, че с подобни номера и нападки към колегите ще спечели – е, не спечели.

Не само, че ВМРО го би, но и НФСБ го би, та дори и Иванчева от затвора.

Човек, който сам не може да си направи анализ защо се провали толкова грандиозно, аз ли да му направя анализ.

– Всичко това обаче води до извода, че управлението и коалицията са нестабилни.

– Че има нестабилен сегмент вътре, има, и то е видно кой е. Но аз нито ще играя ролята на синя каска, нито на звероукротител. Нямам никакво желание да се занимавам с тези глупости.

– ВМРО поиска да се направи преглед на управленската програма. Кое не е изпълнено според вас?

– Има неща които се бавят и са предимно влезли по предложение на “Обединени патриоти”. Това например е темата с демографската програма, циганската престъпност, военното обучение в училищата, патриотичното обучение в училищата. Друго много важно нещо са пенсиите. Всичко това трябва да се прегледат и да се оцени как да се случат.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране