20.07.2019 | 12:25
Кеворкян: Ние сме овце, НАП-овце
Хакерът, който е посегнал на НАП, не е от породата на Асандж или Сноудън – защото не краде мръсните тайни на държавата си. Той не посяга на аферите на Властта – а жертва милиони обикновени граждани

Погромът на НАП е ясен – но далеч по-важен е погромът на НАП над всички ония, които са се доверили на държавата. Сега те бяха възнаградени с опустошителна катастрофа. Нея пък се опитват да я оправдаят с непоносимо пренебрежение.

Какво щяха да направят гърците или сърбите – ако ги беше сполетяло такова цунами? Например: нямаше да плащат никакви данъци – докато не получат някаква компенсация. И гаранция за сигурност.

Но ние сме си овце. НАП-ОВЦЕ.

Да забравим момчето от Пловдив /Кристиян Бойков – Вълшебникът. Той не е гламав като Ван дер Любе, подпалвачът на Райхстага, че да си признае.  Истинският хакер обаче подпали измамното самочувствие на Властниците – и те вълшебници, обаче по своему. Те винаги се залъгват с нещо розово – сега сигурно си мислят, че Грабежът ще отклони вниманието на ограбените – от какво?

След бързия успех с Вълшебника/Кристиян, спецовете трябва да се върнат назад – към писмото на хакера. То е много любопитно: бил руснак, женен за българка, и внезапно решил да ни направи на маймуни. Сигурно жена му го е ядосала нещо.

Иронията си я бива.

Първото, което трябва да направят онези, които се отъркват в „сигурността“, е да проучат кой отвътре е издънил системите на НАП – от безгрижие, незнание или липса на пари.

Редно е в държава като нашата и на НАП да не й излизат сметките. „Спецовете“ обаче си губят времето да умуват над тъпи конспирации – например, да търсят връзка между договора за Ф-16, пробива в НАП и предстоящите избори. Това вече наистина е прекалено.

Путин се ядосал на Каракачанов и решил да накаже Горанов. Мътни глупости. Един експерт пък нарече пробива „Чернобил“ – сегашният изглежда обаче е много специален, защото радиацията му поразява само главанаци, никой наоколо не пострада, освен нас.

Хакерът, който е посегнал на НАП, не е от породата на Асандж или Сноудън – защото не краде мръсните тайни на държавата си. Той не посяга на аферите на Властта – а жертва милиони обикновени граждани. Ако си въобразява, че така ще подпали гнева им – бърка. На нашите хора и ЕГН-та да им отнемат – пак ще си траят, дори ще им е по-хубаво.

Ще бъдат Свободни – свободни атоми в един разпадащ се хаос. След случилото се, каква национална сигурност сънувате изобщо?

Авторите на един успешен учебник за гимназиите съветвали уроците по история да са кратки и да са придружени с документи. Хубаво.  Ако след 30 години бъдещите автори последват този съвет, сигурно ще пишат в урока за „дигитализацията“ на България, че Мария Габриел е била европейски комисар и ще покажат нейни снимки с вечно почерпения ЮнКяр.

И ако и тогава, както и сега, мразят Миналото и не напишат за позорния пробив в НАП, децата няма да узнаят, какви дигитални цървули сме били. Ще имат ли куража да напишат, че сме постигнали дигиталния Ренесанс с изтърбушена НАП /и Търговски регистър преди това/? Съмнявам се.

Защото, вместо да си свием опашката пред Истината, ние все гледаме да я преиначим, за да не разваляме кефа на Властниците.

И в това угодническо безсмислие сме безподобни. Тия дни видите ли по телевизията някой гъгнивец на държавна ясла да оправдава или омаловажава катастрофата – заплюйте го, макар и мислено.

Хайде, разкарайте ЕГН-та. Така и изборите вече няма да са проблем – всички ще гласуват за един. Парите вече отмряха – поне за няколко милиона души. И революцията/дигиталната победи – поне в НАП. Започна всеобщата конфискация на самоличности.

Близо сме до Сияйното Бъдеще, дето ни го обещаваха през 60-те години на миналия век на конгресите на КПСС.

Кеворк Кеворкян, Фейсбук

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране