20.03.2024 | 10:30
Кирил Петков: Борисов e страхливец! Този кабинет е абсурден
"Случилото се вчера е безпрецедентно"

Това, което се случи вчера, беше безпрецедентно. Това беше политическа измама. Въпросът е защо се прави всичко това. Бойко Борисов хвърли под автобуса Мария Габриел с такъв политически ход, който в света не е известен – ти да отидеш с кабинет, който да не е съгласуван. Не умирам да си говоря с Борисов, но той дори не се появи, а знаеше, че ще хвърли страната в хаос. Това заяви Кирил Петков в ефира на Нова телевизия.

“12 дни да преговаряш и да се появят имена, които не са споменати… Конституцията дава срок да се изпълни мандатът. Защо се бързаше и накрая се взриви процесът? Мария Габриел направи огромна грешка, която се изразява в това, че се е съгласила да бъде натисната от Борисов. Големият въпрос е може ли да си лидер на политическа партия, да знаеш, че хвърляш държавата в хаос и да не се появиш дори накрая. Той не само не се появи, но и се скри и не вдигна телефона”, каа той.

По думите му за две неща не са били постигнали консенсус за реформа на службите и да има специална клауза за случай като Нотариуса, енергетиката и отбраната. “Ние не знаем кой е целият проблем. Докато не си се разбрал за всичко – за нищо не си се разбрал. Имаше голям страх и той май идваше от хората, които трябваше да бъдат сменени в службите. Може би те са имали някакви неща и за да не ги използват”, каза той.

“Този кабинет е абсурден. Самите министри подписваха, че не искат да участва в него. Когато дойде мандата при нас, ние няма да бързаме. Ще съберем всички национални съвети. Ще мислим, това не е филм. Мария не е искала да го направи това, но тя не е могла да устои на натиска, който и се приложи. Няма да предоставям следващите стъпки, ГЕРБ ни помогнаха за едно да осъзнаем колко сме силни заедно”, категоричен е Петков.

“Борисов трябва да спре да се страхува, да седне на масата за преговори. Тука трябва да има малко гръбнак човек, не мога да си представя да изпратя четирима депутати и да кажа, че не знам какво правят”, обясни Кирил Петков и подчерта, че сме в безпрецедентна ситуация.

Старият модел свърши. Разбираме, че зад тях стоят няколко стотин хиляди гласа, но и те трябва да разберат, че времето на хитринките свърши, каза той.

Той е на мнение, че единствените, които могат да изперат ГЕРБ са самите те. ” Дадените 9 месеца шанс да покажат, че са други, вчера бе захвърлен с лекота”, обясни Петков.

“Вчера загубихме ума и дума”, каза съпредседателят на ПП.

Петков разкри и кога последно е имал комуникация с Бойко Борисов, а това е било чрез SMS. “Страхът е най-лошия съветник”. Това е написал в SMS съпредседателят на ПП на лидера на ГЕРБ.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране