12.04.2024 | 1:18
Кирил Петков: Имаме медийна кампания с кученца и пари
"Служебният премиер никога не ни потърси за никакви разговори"

От една страна имаме медийна кампания с кученца и пари, от друга – имаме главен прокурор, който казва: „ще те разследвам, ако не си дадеш оставката“. Това са два отделни казуса, може би две отделни престъпления. Това каза пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

“Няма логика в една среща да се появи Сарафов, прокурор от СГП, заместник, КПКОНПИ и главния секретар.

По Конституция Сарафов няма нищо общо с този тип разговори. Защо изведнъж пет човека са в тази среща, които са от различни институции, и нямат нищо общо? Ако има престъпление, да се разследва, но няма никаква логика главен прокурор да казва: ако не си подадеш оставката, ще те разследваме.

Това е престъпление. От едната страна имаме медийна кампания с кученца и пари. От другата страна имаме главен прокурор, който казва: „Ще те разследвам, ако не си дадеш оставката“, коментира още той.

“Служебният премиер никога не ни потърси за никакви разговори. Той си назначи Калин Стоянов, а дясната ръка на Калин Стоянов е сегашният главен секретар. Имаме абсолютна ос Пеевски-Борисов. Премиер, на когото му казват какво да прави. Министър на вътрешните работи, който е там да направи чадър за купения вот”, е на мнение Кирил Петков.

“Прокуратурата отново е бухалка по два начина: заплашва директно хора като главния секретар, изтичат сигнали и информация към медиите. Третото, което се случва, е, че в момента всички кафява медии и Прокуратурата работят в координация. Четвъртото – започнаха отново да ни плашат, че няма пари. Някакви милиарди пак нямало. Петото – утре ще дадат само на половин милион пенсионери добавка, а на милион и половина няма да дадат. Бяхме предложили 11% средства за всички пенсионери. С огромна скорост успяхме да се върнем към стария модел. Хубавата новина е, че имаме само два месеца от този ужас, след това отиваме на избори и българските граждани могат да си изберат стария или новия модел”, каза още съпредседателят на ПП.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране