20.02.2024 | 8:15
Кирил Петков: Важното е какво ще постигнем за България, а не кой какви постове ще заеме
"Ще имаме ли истинска реформа в съдебната власт?"

„Прекалено много говорим за позиции. А, всъщност, истинският въпрос е: Какво искаме да се случи в следващите 9 месеца – реални действия, реформи и позитиви за българските граждани. На базата на тези цели трябва да кажем каква искаме да бъде структурата на правителството, така че да има стабилност, за да се постигнат тези цели“, каза съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков от Пловдив. Той обясни, че за него темата с ротацията на правителството е важна, но по-важна е темата за смяна в регулаторите. – „Ще имаме ли истинска реформа в съдебната власт? И какво правителство ни трябва, за да продължим тези реформи, както и какво мнозинство ни трябва в парламента. Това са истинските теми. Всичко друго е повърхностно обясняване защо още не сме стигнали до разбирателство.”

„Готови ли сме да направим тази реална стъпка за България с реформа в тези структури, които не са били реформирани от години. Какво стана със службите? Как може да искаме да имаме справедливост, ако думата „служби“ продължава да бъде химера в нейната промяна. Реформа в службите, реформа в регулаторите, прозрачен процес, продължаване работа по основните приоритети на България, и правителство, което ще даде възможност това да продължи“, обясни Петков и допълни, че колкото по-малко промени се правят в правителството в този момент, толкова по-малко стрес в обществото ще има. – „Всички видяхме, че правителството работи добре, без значение критиките. Уважавам премиера Денков, че е дал своята дума и ще я спази като подаде оставка на 6 март.”

„Задачата е да видим какво ще постигнем за България в следващите 9 месеца, а не кой какви постове ще заеме. А когато решим големите въпроси, следват кадровите въпроси. Веднъж завинаги трябва да направим промените, които българите вече 30 години знаят, че не се случват и само гледат как правителство след правителство не ги реализира“.

Кирил Петков днес е на посещение в гр. Пловдив за среща със симпатизанти и членове на ПП „Продължаваме Промяната“ в общината.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране