05.04.2024 | 22:50
Коцев е получил като подарък часовник за 50 000 лв. от един от задържаните
Доказано е със снимки, а дейността на Коцев е документирана и с други СРС-та

Днес премиерът в оставка Николай Денков застана твърдо зад Живко Коцев, малко по-късно в бТВ Кирил Петков също заяви твърдата си подкрепа за главния секретар на МВР, който вчера си подаде оставката, а днес я оттегли. Това е много важно да се припомня всеки ден до изборите, защото:

Главният секретар на МВР Живко Коцев е уличен в престъпна дейност по разследването за контрабанда, което тече в момента. Според източници на “Гласове”, Коцев е получил като подарък луксозен часовник “Hublot” на стойност 50 000 лева от Стефан Димитров, един от арестуваните за контрабанда при акцията на службите вчера. Това е доказано със снимки, а дейността на Коцев е документирана и с други СРС-та. Според нашите източници той сам е поискал да даде на няколко пъти обяснения и доброволно си е предал телефона на следствените органи, за да избегне арест и да получи статут на защитен свидетел. Важна подробност е, че Живко Коцев се е явил с адвокат по време на разпитите и всичките си показания ги е направил пред него.

Според сайта “Афера”, който първи писа за случая вчера, при обиска в дома на Коцев са открити големи суми с пари и снимки от почивки с хора на известния контрабандист Николай Николов-Паскал. Нашите източници потвърдиха тази информация. “Над Коцев не е оказван никакъв натиск, той сам пожела да даде пълни показания, които го изобличават в съучастие в престъпна схема”, заявиха за “Гласове” от разследващия екип.
—–
Комичен детайл се изясни около внезапното изчезване на Коцев във вчерашния ден, когато лидерите на “Промяната” и журналистите в парламента се питаха къде е той. Оказа се, че Коцев цял ден е бил на разпит, а Денков написал писмо на ДАНС, за да го издирват.
Ето какво каза самият премиер в оставка Николай Денков на пресконференцията днес:
“Вчера и аз не знаех къде е г-н Коцев. Нямаше връзка с него, бяха взели телефона му. Имаше период, в който никой нямаше връзка с него. Затова аз изпратих писмо до председателя на ДАНС с искане да издири г-н Коцев”.

Явор Дачков/”Фейсбук”

https://www.facebook.com/yavor.dachkov/posts/pfbid0NRvkoFpZyvXa4HEfjUugwzgx9LwcSXoaAnuj9FxnAUgCwVSN9PDsjPwbGA8n4oJCl

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране