09.05.2024 | 17:28
Компания от ОАЕ иска да купи Виваком и Нова телевизия
Юнайтед груп може да поискат около 8 млрд.евро за активите си

Телекомуникационна компания от ОАЕ Etisalat обмисля дали да придобие United Group, компанията – собственик на Виваком и Нова телевизия в България и на много други активи на Балканите, твърди Блумбърг. Публична тайна е, че бизнесменът от сръбски произход, собственик на Юнайтед Груп Драган Шолак продава активите си.

Същевременно, отбелязва E& в бележка на сайта на фондовата борса на Абу Даби (където е базирана), “съгласно корпоративната ни стратегия, E& постоянно преглежда значимите пазарни възможности с цел да максимизира стойността за акционерите”.

Събеседниците на “Блумбърг”, обратно, твърдят, че има разисквания за придобиване, но те са в начален етап, докато възможността се оценява. Ако тази информация отговаря на действителността, то собственикът на “Юнайтед” може да поиска около 8 млрд. евро.

От публикацията се разбира, че възможността за сделка с този актив проучва BC Partners, въпросният собственик на United Group и продажбата може и да не се ограничи до един купувач, а решението може да се обяви още през май.

Активите на “Юнайтед груп” в България включват Виваком, “Нова броудкастинг груп”, оператора на сателитна телевизия Булсатком и много други. E& същевременно вече има активи в България, след като придоби контролен пакет в тези на PPF (групата на загиналия в катастрофа чешки милиардер Петр Келнер) в България, а чрез тях има дял в Yettel.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране