12.03.2024 | 10:32
Костадинов скочи на Радев заради недопуснатия референдум за българския лев (ВИДЕО)
Абсолютно невярно! Аз се ръководя от конституцията - каквато я направите вие в парламента, такава я изпълнявам, отвърна президентът

В остра престрелка заради недопуснатия референдум на “Възраждане” за запазване на българския лев влязоха Костадин Костадинов и Румен Радев.

Това се случи по време на първата от консултациите при президента днес – провежда се вторият кръг от разговорите преди връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на ново правителство в рамките на 49-ото народно събрание.

“Вие се позиционирахте като опозиция, обществото ни е наясно с критиките ви към властта, но в момента 49-ото НС се опитва да избере ново правителство. Как оценявате усилията и какъв е шансът да се сформира правителство, дори по-добро от това, което е в момента”, попита Радев.

“Винаги сме готови да предложим вариант за управление на страната и сме готови със състав на правителство”, отговори Костадин Костадинов.

“Друг е въпросът дали такава конфигурация ще срещне подкрепа – не, няма”, добави лидерът на “Възраждане”.

“Парламентарни избори в този момент са задължителни, защото след още 3 г. България ще е паднала под 6 милиона като население, официално сме под 5 милиона. Този олигархично-посланически модел не просто е вреден за държавата, той я убива. Ето затова предсрочните избори са задължителни”, убеден е Костадинов.

“Националният интерес изисква да има предсрочни избори. Но сме скептични”, допълни лидерът на “Възраждане”.

“Разбирам вашето вълнение, но този начин на говорене е подходящ за парламентарната трибуна. Никой не може да каже каква ще е конфигурацията, отвърна Костадинов. Да развъртим изборите на томбола или да даваме мандатите на някой, който наддаде. Дотам ли ще я докараме.

Вие също имате вина, че ситуацията в държавата е такава, защото миналата година беше погазен тежко поривът, желанието да има референдум за българския лев. Вие трябваше да застанете в позиция за защита на българския народ.

Абсолютно невярно – аз се ръководя от конституцията – каквато я направите вие в парламента, такава я изпълнявам, отвърна Радев.

Крайно време е на тези спекулации да се сложи край, отсече президентът.

Дадох много ясно становище много пъти, че няма как да се погазва вотът на хората.

Призовавате ме да се боря срещу беззаконието с ново беззаконие. Вярата е ваш въпрос и проблем”, отвърна Радев.

https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/722546543288375

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране