17.02.2019 | 19:11
Край на сагата! Ивелин Николов е новият стар главен редактор на в. ‘Дума’
Той бе избран с 63 гласа. Другият кандидат - Таня Джаджева - събра 55

Край на сагата с ръководството на партийния вестник “Дума”.

Националният съвет на БСП утвърди за главен редактор изпълняващият длъжността Ивелин Николов на днешния пленум.

Той бе избран с 63 гласа. Другият кандидат – Таня Джаджева – събра 55.

Вотът потвърди прогнозата, че именно Николов ще е титулярът. Той единствен е заемал поста по устав – след решение на пленум, но беше уволнен през 2011 г. от тогавашния издател Николай Малинов заради подкрепа за Георги Първанов и АБВ. Следващите главни редактори – Юрий Борисов, Джаджева и последният – Йордан Мичев – са били изпълняващи длъжността.

През ноември Националният съвет откри процедура за избор на титуляр и определи комисия за организиране на подбора с председател Иван Токаджиев. До избора Съветът определи длъжността да се заема от Ивелин Николов.

Бившият и.д. главен редактор на “Дума” Йордан Мичев напусна вестника на БСП на 7 февруари и обяви, че се прибира при семейството си в Англия. Той се върна от Великобритания, за да стане и.д. на червеното издание. Бе назначен на 28 август 2018 г., като смени на поста Таня Джаджева.

През октомври вътрешната опозиция в БСП излезе с позиция срещу ръководството заради начина на назначаване на новия и.д. Подписалите се настояха Изпълнителното бюро на БСП да отмени решението си за рокадата. След скандалите Мичев стана зам.-главен редактор, а поста пое Ивелин Николов.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране