14.08.2019 | 23:01
КРИБ брани властта от хакерите “терористи”
Заради пробива в базата данни на НАП от КРИБ определят извършителите и поръчителите на атаката като "Наглите 2"

Тотална защита на правителството прояви от тв екрана изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов. В коментар за скандала с изтеклите данни от НАП той се оплака и от финансово изнудване на фирмите. “Необходимо е законодателство, което да сложи край на опитите да се решават вътрешнофинансови проблеми във фирми с рекет на големия бизнес. Искаме законодателят да си свърши работата, искаме законодателство, което да накара този тип престъпници много да се замислят дали да посегнат на големия бизнес”, заяви Иванов.

Според шефа на КРИБ много банки са въвели двойна система за сигурност на данните си. По думите му работният му компютър също бил хакнат. “Излезе ми надпис да се обадя, за да платя някаква сума. Нашите съмнения са, че това е процес. Отговорих им, че с терористи не преговарям – това е терор, това е точната дума. Те се опитваха да видят дали в компютъра ми има точна информация, която да струва пари и да се откупи. Същото е и с други наши членове”, оплака се бизнесменът.

“Досега се мъчихме със силата на единството да се опазим, но не успяхме. Прокуратурата успя да си свърши работата, но ще има следващ подобен случай, поради което трябва да има ново законодателство, което да пресече този рекет”, продължи Иванов. Заради пробива в базата данни на НАП от КРИБ определят извършителите и поръчителите на атаката като “Наглите 2”.

“Видяхте какво стана след атаката срещу НАП – опозицията веднага поиска оставки, а това не трябва да се допуска сега, когато се развиват сериозни процеси за бъдещето на страната – и ERM II, концесията на летището, сделката с “Фолксваген”, сделката с Ф-16″, впусна се Иванов да хвали кабинета на Бойко Борисов.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране