13.03.2019 | 16:16
Круизът на „тайни клиенти“ от НАП с нудисти се оказа гей-парти
Въпросът е къде голите данъчни са скрили служебните си карти

Миналата седмица финансовият министър Владислав Горанов призна, че служителите на Националната агенция по приходите са “преиграли” с акцията си в пловдивското село Марково, където целта е била да хванат членовете на самодеен състав по народни танци, че не издава касови бележки по 1.50 лв.

Тогава той разказа, че служителите на агенцията са изправени пред редица препятствия, някои доста комични, докато изпълняват задълженията си.  Горанов даде за пример друг случай, където, служителите на НАП не е трябвало да се дегизират като танцьори в народен ансамбъл, а са се оказали на нудистски круиз. „…..и колегите бяха изключително притеснени… Но всички способи са допустими, защото в края на краищата интересът на обществото е да има по-малко сива икономика и бюджетът да бъде обезпечен”, посочи финансовият министър.

Разкритието на министъра провокира доста коментари в социалните мрежи за превъплъщенията на данъчните служители и разбираемо любопитство към нудисткия круиз.

От агенция Mediapool са отправили запитване до НАП за повече подробности – на какъв круиз са изпратени служителите, колко коства това на данъкоплатците, какви нарушения са установени и съответно – наложени санкции, но официален отговор от НАП не са получили.

Неофициално обаче представители на НАП са разкрили пред Mediapool, че случаят е от миналото лято, в разгара на традиционните проверки на данъчните по морето за издаване на касови бележки от заведенията и хотелите, които се сочат като едни от най-рисковите.

По техни думи данъчните са се качили на кораб, който предлагал забавления срещу 50 лв. такса. Така неволно “скритите агенти” насред морето разбрали, че са се оказали на частно гей парти, на което всички се разхождали голи, разказали неофициално данъчните.

В летния сезон данъчни под прикритие проверяват издаването на касови бележки и за други плажни атракции като гмуркане, скокове с парашут, масажи и пр., като е констатирано, че в повечето случаи не се издават касови бележки.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране