31.08.2019 | 0:12
“Куйович, Муйович, Уйович” пак взе оставка
Шефът на затвора в София се оттегля от поста си

Почти 10 години след осъждането му за наркотрафик, черногорецът Будимир Куйович отново успя да разтресе върховете на държавата. Шефът на софийския затвор Десислав Трайков обяви, че подава оставка дни, след като Куйович бе арестуван на магистрала “Тракия” заради шофиране с фалшива шофьорска книжка по време на отпуск от затвора. Все още не е ясно дали тя ще бъде приета.

Черногорецът бе една от причините през 2008 г. тогавашният вътрешен министър Румен Петков да подаде оставка. Преди това той произнесе фразата: “Куйович, Муйович, Уйович – всеки, който завършва на тази сакрална сричка, да излезе и да каже – моите отношения с Иван, Стоян, Петров и Драган са такива!” в отговор на твърденията, че Куйович му е плащал, за да върви наркобизнесът му без проблеми. Наркотрафикантът твърдеше, че е плащал на вътрешния министър и на тогавашния главен секретар ген. Валентин Петров. Черногорецът бе окончателно осъден на 16 години за наркотрафик през 2010 г. Миналата година той поиска да бъде предсрочно освободен от затвора. Съдът му отказа.

След ареста му на магистрала “Тракия” именно Петков обяви, че шефът на затвора трябва да се оттегли от поста си. В петък сутринта от партията му АБВ излязоха с декларация, в която лидерът пита: “Борисов, съучастник ли си с Деската?”

Петков освен това декларира, че всеки ден ще пита премиера Бойко Борисов дали обича наркопроизводителите и дали уволнява хората, които ги толерират.

Часове по-късно Трайков свика брифинг и обяви, че е депозирал оставката си пред правосъдния министър Данаил Кирилов. Трайков сподели, че няма идея защо Петков се заяжда с него, тъй като не той е сменил режима на Куйович от строг на общ и не той го е пратил в общежитието в Казичене.

Почувствах е лично притеснен и засегнат от атаката към мен. Бих поканил г-н Петков на територията на затвора, за да преценим обстоятелствата около случая“, заяви Трайков.

Оценяваме по достойнство факта, че премиерът го отстранява. Отстраняването му е знак, че могат да се решават нещата в правилната посока. Една малка, но добра стъпка“, каза в отговор Петков.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране