31.05.2024 | 0:56
Лъчезара Стоева отказа да изпълни нареждане на Главчев, тоест на Борисов
Тя е национален герой и спаси България от исторически срам за Сребреница, коментира Явор Божанков

Лъчезара Стоева е национален герой и спаси България от исторически срам, написа във Фейсбук депутатът от “Продължаваме промяната – Демократична България” Явор Божанков.

В медиите бе разпространена грама на премиера Димитър Главчев до постоянния ни представител в ООН Лъчезара Стоева, която разкрива безпрецедентен натиск на служебното правителство да бъде променена геополитическата позиция на България в последния момент преди вота на резолюцията на ООН за Сребреница.

Разследващата медия bird.bg пише, че до обрата в позицията на правителството се е стигнало след комуникация между Александър Вучич и Бойко Борисов, в който на бившия премиер е било припомнено, че Сретен Йосич скоро излиза на свобода.

Явор Божанков пише, че Лъчезара Стоева е отказала да изпълни решение, което обслужва сръбските и руски интереси:

“Отказа да изпълни нареждане на Главчев, тоест на Борисов. Отказа да гласува “въздържал се” oтносно решение на ООН за геноцида в Сребреница. Със следните мотиви: “Това ще донесе тежки щети за имиджа на България пред международната общност и би довело до извовда, че България се е поддала на “натиск от Сърбия и/или Руската федерация” в последния момент.”

Утре ПП-ДБ ще внесат в деловодството на Народното събрание искане за извънредно заседание на 5 юни, на което Главчев да бъде изслушан по казуса. Като друга точка в дневния ред те искат да задължат министъра на здравеопазването да предприеме мерки за сключване на колективен трудов договор с фиксирани минамални заплати за медицинските сестри (1500 лв.) и лекарите (2000 лв.).

“Искаме извънредно заседание. И ще търсим отговори до дупка. А обяснението, че Бойко не го е виждал Главчев от 10 години” няма да мине за 10-ти път”, пише още Божанков.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране