07.04.2024 | 10:11
Лена Бориславова: Съставът на служебния кабинет е силно провокативен
"Димитър Главчев избра страната на ГЕРБ-ДПС"

„Димитър Главчев избра страна. Ако наистина е имал собствен избор при нареждането на този кабинет, той избра страната на ГЕРБ-ДПС и остави в кабинета онези министри, които от наша гледна точка бяха силно критикувани заради съмнения в това, че те ще осигурят честни и независими избори. А именно министърът на електронното управление и вътрешният министър“.

Това коментира по БТВ Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ (ПП).

По думите ѝ съставът на този служебен кабинет е не само политически неприемлив за ПП, а е силно провокативен и повдига изключително много озадачаващи въпроси по отношение на трите големи скандала в момента.

„Първият голям скандал е свързан с „Турски поток“ и енергетиката. Другият голям скандал е ситуацията в съдебната система.

За нея промените в Конституцията са добри и те постигат целта на ПП президентът да не може едностранно и без никакъв контрол да избира кой да бъде служебен премиер.

По отношение на Калин Стоянов тя заяви, че не може да има протести, да има критики спрямо неговата работа и да отказва да отговаря на въпросите на депутатите в НС и след това Димитър Главчев да го назначава.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране