22.02.2024 | 10:05
Лена: ГЕРБ все още ли настоява 1/3 от регулаторите да са за ДПС?
Бориславова призова партията на Бойко Борисов да каже как си представя избора на държавните органи

ГЕРБ и ДПС да кажат как те си представят избора на регулаторите. Това призова пред bTV Лена Бориславова. И попита дали все още държат на предложението си в тях да има квоти – 1/3 за ГЕРБ, 1/3 за ДПС и 1/3 за “Продължаваме промяната – Демократична България”.

Подобна теза бе изразена преди време от Десислава Атанасова като шеф на парламентарната група на ГЕРБ. След това обаче тази идея бе отречена от самия Бойко Борисов.

“Не знам защо когато някой ти обещава една трета това не е делкане на държавата”, каза Бориславова, по повод коментар на Делян Пеевски от вчера.

Бориславова призва ГЕРБ да кажат своята визия как да се попълнят регулаторите. Според нея от “Продължаваме промяната – Демократична България” отдавна искат да се проведе този разговор.

Тя каза още, че е възможно да има и друг документ, а не предложения от тях меморандум.

“Не разбирам тази свръхреакция. Да чуем тяхната визия за регулаторите – плаващи мнозинства, зависими политически лица? Досега регулаторите са били избирани с вътрешнопартийни договорки”, добави Бориславова и изтъкна, че този избор е правен от ГЕРБ и ДПС.

“Отиването на избори в момента е неподходящо, защото тези проблеми няма да намерят своето решение. И след изборите те отново ще седят на масата. Регулаторите отново ще трябва да бъдат избрани, а съдебната система и казусите с Пепи Еврото и Марто Нотариуса, те няма да изчезнат от само себе си. Така че някой трябва да седне и да говори как се решават. В този смисъл ние протягаме ръка към колегите от ГЕРБ, това не е ултиматум. Ако на тях не им харесва този документ, както е оформен, ние сме склонни да има друг документ, да има преговорни групи, да седнем и да говорим, но ротацията идва и ние не можем да продължаваме да се подкрепяме без ясни ангажименти”, кaза още Лена Бориславова.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране