20.04.2024 | 12:56
Лорер: Има игра на ГЕРБ и президента, затова се противопоставяме
"Бяхме свидетели на президентски произвол преди промените в конституцията"

Ако президентът и ГЕРБ редят правителството, ние няма да бъдем отговорни за това или пък да не се противопоставяме, когато може би сме свидетели на едно служебно, което министър по министър се превръща в редовно правителство. Това заяви Даниел Лорер.

“Нашият протест е срещу това, че премиерът потърси ГЕРБ, които не можаха да се разберат с Румен Радев. Бяхме свидетели на президентски произвол преди промените в конституцията. Румен Радев направи своя избор и сега само Главчев е отговорен за това кои ще са министрите му. Наблюдаваме една игра между Радев и ГЕРБ. Оказа се, че когато не му харесват дадени министри, Румен Радев не ги подписва“, обясни депутатът от “Продължаваме промяната”-“Демократична България” по БНТ.

Даниел Митов е доказан професионалист и нямаме съмнения в качествата му, но Димитър Главчев трябваше да дойде в парламента и да признае, че е сбъркал. Тогава смяната на външен министър щеше да е по-гладка, уточни той.

„Очевидно, че службите са знаели за шефката на митниците и са я разследвали отдавна. Службите обаче се включват точно преди избори. Когато има избори, службите започват да работят срещу нас. Това е в резултат на нереформирането им”, убеден е Лорер.

Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв: ” Тази комисия за митниците се прави отново по време на избори и прокуратурата ѝ помага.”

“Бойко Борисов умее да забавлява българския народ, когато няма какво да каже. Един ден Кирил Петков е лош и чупи маси, а след това е уважаван политически партньор. Не трябва да слушаме толкова това, което ни се говори”, категоричен е още той.

“Косата ми побеля от избори. Имаме плакат в офиса, на който съм с черна коса“, каза още той.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране