29.04.2024 | 12:22
Любо Ганев: Хазартните оператори дават повече пари за спорт от държавата
"Пари за спорт означава по-здрава нация и по-малко пари за здравеопазване"

Президентът на Българската федерация по хандбал Любо Ганев се възмути от намеренията на депутатите да направят промени в Закона за хазарта, с които да ограничат рекламата на хазартните оператори в медиите.

“Хазартните оператори дават повече пари за спорт от държавата. 80 млн. лв. е бюджета на държавата за спорт. Хазартните компании дават в пъти повече. Сега няма да могат да ги дават, ако законопроектът бъде приет. Ще бъдат отрязани социалните разходи. Пари за спорт означава по-здрава нация и по-малко пари за здравеопазване”, каза председателят на волейболната федерация Любомир Ганев.

Той напомни, че има много други отрасли с огромни печалби, които не дават нищо за спорта. “Ако отрежем тези пари от хазартните оператори, много клубове ще приключат дейността си. Парите за спорт идват и от държавния спортен тотализатор. Ако забранят и рекламата на тотото? Не знам защо го правят”, възмути се легендата на волейбола у нас. Общата инвестиция на хазартните компании за реклама е над 100 млн. лв. годишно. Ние се опитваме да продадем продукта волейбол. Спортът и медиите ще бъдат засегнати драстично. Преди 2 г. пак имаше такива идеи. Но сега стана много бързо. Спортът е най-недофинансиран. За много други отрасли има субсидии. Турската волейболна федерация има 85 милиона евро годишно – повече от бюджета на нашето министерство на спорта. Защо не задължат енергийния бизнес или застрахователния бизнес да дават пари за спорт, след като режат парите от хазартните оператори?”, попита Любо Ганев.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране