07.05.2024 | 19:05
Манекенката Ива Иванова оглави Държавен фонд „Земеделие”
Kандидатурата е по предложение на министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” избра Ива Иванова за изпълнителен директор на разплащателната агенция. В съответствие със законовите изисквания, кандидатурата е по предложение на министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов след съгласувателна процедура с министър-председателя на Република България Димитър Главчев, съобщиха от фонда.

Ива Иванова е магистър по „Право на Европейския съюз“ от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, съвместно с Университета в Нанси – Франция. Има и магистърска степен по „Международен бизнес“ от Икономически университет – Варна. Владее английски език.

От 2010 г. до момента Иванова заема различни длъжности в Държавен Фонд „Земеделие“. Професионалният й път в ДФЗ започва в дирекция „Договориране по прилагане на мерки за развитие в селските райони“ като експерт, като през 2015 г. израства в длъжността главен експерт.

През 2019 г. Иванова е повишена в началник отдел „Договориране по частни мерки“, а две години по-късно оглавява дирекцията „Договориране по прилагане на мерки за развитие в селските райони“.

С решение на Управителния съвет на ДФ „Земеделие” от 19 август 2022 г. Ива Иванова е назначена за заместник изпълнителен директор с ресори Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 (ПРСР) и Програма за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014-2020.

Припомняме информация за Ива Иванова от август 2022 година:

Ива Иванова се оказа манекенка, добре известна на служителите на земеделския фонд от София и Бургас. Тя беше назначена в петък от служебното правителство на Румен Радев в ръководството на най-важната финансова институция в земеделието след като досегашните шефове бяха вкупом отстранени, пише “Епицентър”.

Красавицата, която е родом от Бургас, е блестяла доскоро в провокативни пози и оскъдно облекло в сайтове за модели, показва бързо търсене в интернет. След стремглавото ѝ изкачване до зам.-директорския пост във фонд “Земеделие” снимките са свалени от сайтовете, но търсачката все още ги показва.

В новия си живот на висш държавен кадър Ива Иванова изживява шеметна кариера. Тя първо става директор на дирекция “Договаряне” в Държавен фонд “Земеделие” по време на едно от предишните служебни правителства на Румен Радев. Сега, в новия служебен кабинет, тя вече е скорострелно издигната до зам.-директор на най-големият финансов фонд в държавата.

Иванова поема най-важния ресор – “селските райони”. Като негов шеф ще отговаря за около 1 млрд. лв. на година, тъй като ще управлява програмата и инвестициите в малките населени места.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране